Mózes, a törvényhozó

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-olasz filmsorozat, 2. rész

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Mózes feleségül veszi Jethro lányát Cippórát és pásztorként él velük. Eközben a meghalt Ramszesz fáraó trónját Mernefta vette át, akivel Mózes együtt nevelkedett. Az új uralkodó követeket küld Mózeshez azzal az üzenettel, hogy szabadon visszatérhet, Mózes azonban marad. Egy nap Isten hangját hallja a pusztában, aki arra utasítja, hogy térjen vissza és vezesse ki szenvedő népét Egyiptomból. A szabadulásra váró nép is egyre Mózes visszatértét várja. Mózes megfenyegeti a fáraót, ha nem engedi el Izrael népét, Isten még súlyosabb csapásokat mér Egyiptomra...

A műsor ismertetése: Ramszesz fáraó parancsára valamennyi héber újszülöttet a Nílusba dobják, mivel a fáraót megrémíti az éhínség elől menekülő nép nagy száma. Az újszülött Mózest családja fűzfakosárba teszi és - csodában bízva - a folyó hullámaira helyezi. Mózes csodával határos módon életben marad, és a fáraó meddő lánya sajátjaként neveli fel. De a hercegként élő ifjú rabszolgasorban sínylődő népe nyomorúságát látva, elhagyja a fényes királyi udvart, hogy népének sorsában osztozzon. Száműzetésbe vonul a Sinai pusztába és egy öreg pásztor, Jethro táborában telepedik le.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
_Freddy_ 2012 márc. 31. - 18:07:33
Nem hiszem el, hogy errõl az igazi klasszikusról senki sem indított topicot. Emlékeztek rá ugye? Nagyritkán adták a tv-be még régebben. Nekem nagyon tetszett. Igaz már jó régen láttam. Sikerült a minap beszereznem, majd valamikor újranézem.