Az aktuális rész ismertetője: Mostani adásunk kulcsszava a változatosság: szó lesz a gazdaságról, a kínai kultúra és a gasztronómiáról is. Január végén "Ázsia Európa felé tart"címmel tartottak konferenciát Budapesten a távol-keleti befektetők európai jelenlétéről. Az eseményen egyedüliként a Közelebb Kínához stábja is jelen volt. A napokban ugyancsak a gazdaság szereplői találkoztak, de már kötetlenebb formában. "Kultúrák hídja" címmel a Kongresszusi Központban tartottak nagyszabású holdújévi gálát. Műsorunk végén gasztronómia is lesz. Ezúttal kínai sertésszelet készítettünk.
A műsor ismertetése: A kéthetente jelentkező kínai-magyar kétnyelvű magazinműsor dokumentum-, úti- és saját készítésű kisfilmek formájában mutatja be Kína gazdag tradicionális kultúráját és modernitásait, valamint a magyarországi kínai közösségben zajló eseményeket. A műsor első epizódja bemutat egy Magyarországon élő, hagyományos kínai orvoslással foglalkozó kínai professzort és munkáját, egy, a Kínai Televízió által készített film segítségével láthatjuk, hogy miként élnek az óriáspandák Szecsuan tartományában, a Chendui Óriás Panda Tenyésztő Kutatóbázison, végül pedig megtanulhatjuk, hogyan készíti a kínai konyha a Gongbai jiding nevű tradicionális ételt.
Hozzászólások