Az aktuális rész ismertetője: Magyar gyártású televíziós sorozat karizmatikus ételekről. Magyarokról és nem magyarokról, amelyek vagy meghonosodtak már, vagy még nem. A sorozat szakértője Molnár B. Tamás, a gasztroforradalom elindítója. Minden epizód két szálon fut. Az egyik a jó hagyomány felkutatása, az eredeti szépség dokumentálása mi az, ami megőrzendő és mi az, ami elkorcsosult? A másik szál az új utak keresése: ételek finomítása, könnyítése, pontos technológiák bemutatása.
A műsor ismertetése: Egy magyar gyártású gasztronómiai televíziós sorozat, karizmatikus ételekről. Magyarokról és nem magyarokról, amelyek vagy meghonosodtak, vagy jó lenne megismerni őket. A sorozat szakértője Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, aki felkeresi a ?tiszta forrást?, majd professzionális konyhán egy neves magyar szakáccsal bemutat lehetséges egyéni és kreatív fejlesztéseket.Minden epizód két szálon fut. A jó hagyomány felkutatása, az eredeti szépség dokumentálása: mi az, ami megőrzendő, mi az, ami elkorcsosult és jobb tőle megszabadulni. Másfelől az evolúciós utak keresése, az ételek finomítása, könnyítése, hétköznapi felhasználások. Minden esetben egyformán fontos az alapanyag és a technológia.
Hozzászólások