Az aktuális rész ismertetője: Az asztali bor a hétköznapi étkezések kísérője, a minőségi bor egy hangulatos vacsora vagy egy jó beszélgetés kelléke, a pezsgő pedig az ünnepek itala. Katalónia egyik fő exportcikke a cava, a habzóbor. Évi 120 millió palackot exportálnak ebből a különleges nedűből, amelynek titka, hogy a palackban erjed. A film a pezsgő és habzóborkészítés rejtelmeit mutatja be, és megtudhatjuk, hogyan kell tisztítani a pezsgőspoharat, hogy a buborékok a megfelelő irányba áramolhassanak, a maximális ízhatást elérve ezzel.
A műsor ismertetése: Élelmiszereinkből kiolvasható történelmünk, étkezési szokásaink pedig kultúránkat jellemzik. A szakértők szerint az egyetlen egészséges táplálkozási mód a mediterrán konyha. Az olívaolaj, bor és búza hármas egysége az egészség feltétele, a mediterrán étrendnek pedig kilenc jellemzője van.
Hozzászólások