Az aktuális rész ismertetője: A Douro-völgy a világörökség része, és ez az egyetlen olyan hely, ahol portóit lehet termelni. A völgyben hagyományos ünnepi étel az ingola, amit az itteni halászok könnyen ki tudnak fogni maguknak. Egy másik közkedvelt portugál étel a rojoada, ami egy pácolt disznóhúsból készült fogás. A portugál vörösbor különleges aromát ad a húsnak. A régió másik fontos étele a Caldo Verde, azaz a káposztaleves.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások