Az aktuális rész ismertetője: Az utóbbi időben örvendetes folyamat figyelhető meg az éttermek alapanyagellátása területén: a séfek és a gazdálkodók egymással összefogva megkísérlik lerövidíteni a farm és a vacsorázóasztal közötti távolságot. És ez nem csak a helyi termelők pénztárcájának és vendégek elé kerülő ételcsodák frissességének tesz jót, de - a csökkenő szállítási igénynek köszönhetően - Földünket is élhetőbbé teszi! Az epizódban egyebek mellett ellátogatunk egy új-zélandi farmra, melynek legelőin szabadon kószálnak a majdan levágandó szarvasok; megismerkedünk egy toszkánai állattartóval, aki egy maremanne nevű félvad marhafajtát tenyészt; és benézünk egy New York-i pékségbe, melynek tulajdonosa körömszakadtáig ragaszkodik a múlt értékeihez.
A műsor ismertetése: Az ínycsiklandó sorozat a világ legkülönbözőbb tájaira repíti el a nézőket, hogy megmutassa: Chilétől Olaszországig az egyes nemzetek és népcsoportok miként "hozzák ki" a legjobbat a lakóhelyükön megtalálható hagyományos alapanyagokból.
Hozzászólások