Az aktuális rész ismertetője: A hús a mediterrán étrendben sokáig csak kiegészítőként volt jelen; nem főételként, hanem tészták, saláták kísérőjeként fogyasztották. A Földközi- tenger partvidékén élők azonban a 20. századra a halételek mellett egyre jobban megkedvelték a bárány, a borjú, a sertés és a csirkehúst is. Ebben az epizódban a fokhagymaöntetes csirkemell mellett az Ibériai - félsziget egyik legjellegzetesebb húsféléjének, a sonkának a készítésével ismerkedhetünk meg.
A műsor ismertetése: Élelmiszereinkből kiolvasható történelmünk, étkezési szokásaink pedig kultúránkat jellemzik. A szakértők szerint az egyetlen egészséges táplálkozási mód a mediterrán konyha. Az olívaolaj, bor és búza hármas egysége az egészség feltétele, a mediterrán étrendnek pedig kilenc jellemzője van.
Hozzászólások