Harckocsigyár / Az Elephant

Bakancslistához adom
kanadai dokumentumfilm sorozat, 6. rész

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A valaha épített egyik legnagyobb és legnehezebb harckocsi-elhárító, az Elephant a tervezőasztalon ragyogónak és rémisztőnek tűnt. De 1943-ban a németek úgy vetették be a harcokban, hogy előzőleg nem tesztelték. Az Elephant valószínűleg a második világháborút a legritkább esetben túlélő harckocsi. Összesen mindössze 90 darabot építettek belőle, és manapság úgy gondolják, hogy talán kettő létezhet valahol. Az amerikai hadsereg tüzérségi múzeumában egy ütős kis csapat restaurál egy rozsda marta gépezetet, amely 1944 óta gyakran került a partvonalakon túlra.

A műsor ismertetése: Lépjen be a katonaság barátai, a zseniális szerelők és az excentrikus milliomosok világába, akik arról álmodnak, hogy forrasztópisztollyal, ipari esztergagépekkel és hi-tech elektronikával felszerelkezve restaurálják a II. világháború négy jelentős harckocsiját. Mindeegyik epizód egy-egy harckocsi újjáépítésének története, és megismerhetjük azokat az innovációkat, amelyek nagyokká tették e gépszörnyeket. Az egyedi sorozatszámok alapján újra végigkövethetjük mindegyik harckocsi háborús történetét: megtudjuk, hol készültek, milyen harcokban vettek részt, és milyen, gyakran tragikus harci pályafutástban volt részük.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
speedygonsales 2009 nov. 02. - 17:53:00
Tetszetõs kis filmek. Egy epizód,egy harckocsi legenda. Bemutatja: 1,az adott harckocsi felújítását 2,az adott tank megtalálását/harcait/régi egységét (amennyiben visszavezethetõ) 3,a legendát és a valóságalapot 4, a harckocsi elõnyeit és hátrányait a korabeli gépekhez képest 5, ami nekem a legjobban tetszett, hogy a mai csúcs tankok az adott típusból milyen alapokat kaptak (természetesen továbbfejlesztve)
Meglepõ dolgok derültek ki!

A Elephant, a Tigris, és a Párduc részeket láttam.
Aki szereti a tankokat, annak alapvetõ ez a sorozat!