Megszentelt muzsika / Bach és a kálvinista örökség

Bakancslistához adom
angol dokumentumfilm sorozat, 4. rész

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Simon utazása Németországban ér véget, ahol Luther Márton protestáns reformációja zenei forradalomhoz, és lényegében Johann Sebastian Bach dicsőséges munkásságához is vezetett. Az utolsó epizódban megtudjuk, hogy zeneszerzőként hogyan gyakorolt mély hatást Luther Márton az egyházi zene fejlődésére, újradefiniálva a gyülekezeti éneklés szerepétés az orgona alkalmazását a szolgálatban, valamint kialakítva az anyanyelven történő éneklés rendkívül fontos hagyományát.

A műsor ismertetése: A nézőt egy hat évszázadot felölelő zarándokútra csábítja az elismert művész és volt kórista, Simon Russell Beale, aki személyes, politikai és zenei történetek gazdag keverékével áll elő. Minden epizód bemutat néhányat a valaha írt legremekebb zenedarabok közül, amelyek mindegyikét a számos díjat nyert kórus, a 'The Sixteen' ad elő Harry Christophers vezényletével, korhű díszletek között.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
tvp 2012 febr. 03. - 14:31:07 10/10 Előzmény Ford Mustang
Akkor az elõítéleted megakadályozta, hogy láss, ne csak nézz. Ez egy kiváló munka, függetlenül attól, hogy valaki vallásos vagy sem. Máskülönben is egy nem-vallásos is elismerheti a vallásos emberek által elért eredményeket. De ez a film nem a vallásról, hanem az európai zenetörténet egy szakaszáról szól. 10/10
Ford Mustang 2011 szept. 01. - 15:17:09
Nem tetszett ez a mûsor, valószínûleg mert nem vagyok vallásos. Szeretem a zenét, de ezt elrontotta a cselekményvezetés.