Az aktuális rész ismertetője: "Amíg a britek folyton az időjárásról beszélnek, az amerikaiak az egészségről, az ausztrálok a sportról és a szexről, addig itt, Baszkföldön az étel a legfőbb téma. Arról folyik a csevely, hogy kell elkészíteni a tökéletes ragut, hol találni a legfrissebb tapast, vagy hogy melyik halnak van éppen szezonja. Van itt egy régi mondás: délen olajban sütnek, középen kemencében, északon viszont tudnak főzni. Ezt nyilván a baszkok találták ki." Így indítja a jókedvű Floyd baszkföldi túráját, hogy aztán olyan egyszerű, de különleges ételeket főzzön nekünk, mint a nyúl paprikával és fokhagymával, a burgonyás tonhal vagy a báránysült.
A műsor ismertetése: A nézők már régi ismerősként üdvözölhetik Floydot, aki ezúttal Spanyolországba kalauzol bennünket. Ebben a szokványosnak nem nevezhető hétszer fél órás gasztronómiai sorozatban Floyd nemcsak a spanyol konyha titkaiba avat be, hanem Spanyolországon is végigkalauzol bennünket. Éttermekbe és bárokba látogathatunk, de hegyeket is mászunk és megismerjük a spanyol vidéket is. Azért ha valaki kedvet kap, és ízlelőbimbóit valamint izmait a valóságban is próbára kívánja tenni, nos, az meg se álljon a bikaviadalok hazájáig!
Hozzászólások