Tony Blair / Blair és a háború

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol dokumentumfilm, 2. rész

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Ebben a részben Tony Blair és George W. Bush, a saját országát az Irak elleni háborúba hajszoló két vezető politikus nyíltan beszél a Szaddám Husszein elleni akciókra vonatkozó döntésről. Blair beszél az Irak feletti ellenőrzést gyakorló nemzetközi koalíció együtt tartásáért folytatott küzdelme kudarcáról, és első ízben ismeri be, hogy diplomáciai értelemben teljesen elszigetelődött, mire 2003. márciusában megkezdődött az invázió.

A műsor ismertetése: Ez a dokumentumfilm egyedülálló beszámoló Tony Blairnek az Egyesült Királyság miniszterelnökeként eltöltött tíz évéről. Először beszél nyíltan és részletesen hivatali idejének csúcspontjairól és hullámvölgyeiről. Bemutatja a munkája miatt reá, barátaira, családtagjaira nehezedő nyomást, és beszél arról, hogy mennyire fontos számára a vallásos hit. Kollégái, ellenfelei és a világhatalmak vezetői, például George W Bush amerikai elnök beszél nyíltan Blairről mint politikusról és emberről, és adnak kritikát hatalomban töltött 10 évéről.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
detox 2015 okt. 30. - 22:02:14 10/10
tökéletesen 1etértek! idéznék is: "A politikus az a gennyedék, aki a te életedet feláldozza az õ országáért"
sztrovacska 2008 szept. 12. - 03:22:56
Ahelyett, hogy hazugságokat terjesztõ propagandaanyagokban szerepelne, ennek az aljas gazembernek, mint tömeggyilkos háborús bûnösnek már rég Hágában volna a helye US-elnök haverjával együtt. Ez volna a legkisebb ára az egymillió iraki halottnak, és nem a fizetett dicshimnusz.
Micsoda mocskos, rohadt világban élünk...