Az aktuális rész ismertetője: Az ORF oszták csatorna számos díjat elnyert sorozata a kontinens kulturális-kulináris felmérésére vállalkozik. A hangsúly mindig egy lenyűgöző európai régión és annak konyháján, kultúrtörténeti hátterén és az ott élő embereken van. Lojze Wieser író, kiadó lenyűgöző erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy feltárja az európai népek konyháinak kultúrtörténeti hátterét, és olyan rendkívüli emberekkel találkozott, akik mélyen gyökereznek az adott régióban és annak sajátosságaiban. Burgenland, amely 2021-ben ünnepelte az Osztrák Köztársaság tagságának 100. évfordulóját, egy különleges terület a konyha és a kultúra számára. A pannon régió különleges klímája, valamint a szláv és a magyar konyha hatása tükröződik a tipikus burgenlandi ételekben.
Hozzászólások