Az aktuális rész ismertetője: Útja következő állomásán Floyd Benidormban és környékén kalandozik, miközben rakotthal-tálat, a tenger gyümölcseivel dúsított tésztás paellát főz, és ez alkalommal, szokásától eltérően, két vegetariánus ételt is: arabos stílusú zöldségragut és mandulás szőlőlevest. És azt is megtudhatjuk, hogy készül a spanyolok ételsűrítéshez használt picádája.
A műsor ismertetése: A nézők már régi ismerősként üdvözölhetik Floydot, aki ezúttal Spanyolországba kalauzol bennünket. Ebben a szokványosnak nem nevezhető hétszer fél órás gasztronómiai sorozatban Floyd nemcsak a spanyol konyha titkaiba avat be, hanem Spanyolországon is végigkalauzol bennünket. Éttermekbe és bárokba látogathatunk, de hegyeket is mászunk és megismerjük a spanyol vidéket is. Azért ha valaki kedvet kap, és ízlelőbimbóit valamint izmait a valóságban is próbára kívánja tenni, nos, az meg se álljon a bikaviadalok hazájáig!
Hozzászólások