Az aktuális rész ismertetője: Csemőben jártunk. A Virágos Magyarországért Verseny első helyezettje és az európai bronzérmes település őrzi hírnevét. A falu központjában, és a külső területek közterein is mindenütt szépen, nagy odafigyeléssel gondozott ágyásokban gyönyörködhetünk. A fiatal település 1952-ben Nagykőrös és Cegléd külterületeiből jött létre, mára egy sok értékkel rendelkező, minden kívánalomnak megfelelő, élhető községgé vált, ahol a lakosság nagy része ma is tanyákon él. A falu katolikus templomát Olgyay Gábor zeneszerző mutatta be nekünk. Csemő két helytörténeti gyűjteménnyel rendelkezik. Orisek Ferenc köztéri szobrait lépten-nyomon láthatjuk Csemőn. Állandó kiállítása a múzeum épületében kapott helyet. A tanyasi életmód sok embert elvarázsol. Sebők Attila és családja is itt találta meg a nyugodt környezetet, hozzájuk is ellátogattunk. A következő csemői ételeket készítettük az Ízőrzők műsorában: Halgombóc leves, Sós hájas pogácsa, Halfasírt zöldségágyon, Csemői babos lecsó csülökkel, Csemői aprópecsenye és Házi lángos házi tejfellel.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások