Amerika bizarr ételei / Daniel Boone a vadon ösvényén

Bizarre Foods America / Daniel Boone's Wilderness Trail
ismeretterjesztő műsor, X / 6. rész, 42 perc

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?
Vetítések:
16:10, kedd (december 17.)
Food Network

17:00, kedd (december 17.)
Food Network

12:25, szerda (december 18.)
Food Network

Az aktuális rész ismertetője: Andrew az Appalache-hegység konyhaművészetével ismerkedik. Útja során a ropogós sült zöldborsót, a vajpuha bölénycsontvelőt és az érlelt sonkát is kipróbálja.

Évadok:

Stáblista

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2016 okt. 02. - 20:48:45
OFF
Nem a "nyelv" a lényeg. Mindent a helyén kell kezelni, ha magyar, ha nem.
Az a baj, hogy "túltolunk" mindent. Így ugyanúgy elrontunk mindent, mintha nem is esne róluk szó.
Különösen úgy, hogy ezek nem igazán elérhetõk az "átlagmagyarnak", nekik marad a baromfipárizsi.
Akkor meg?
vino-et-veritas 2016 okt. 02. - 15:27:16
Sok különbség nincs, pacal, pacal.
A szürkemarha a mangalicával és a Kadarkával együtt mind erõsen "túlhájpolt" mostanában...
vino-et-veritas 2016 szept. 28. - 20:41:30 Előzmény papzo
A különbség, hogy én kóstoltam, de nem kerültünk soha barátságba...

És fura, hogy a feleségem meg a májas ételeket nem kedveli annyira (pl. májpástétom, kenõmájas stb.), pedig amúgy õ is "pacalos"...
A sajtokról már szó se essék (quargeltõl a kék sajtokig). Mondjuk az "erõs" juh- és kecskesajtokat (ahogyan a kecskehúst sem) nem szeretem, de a többi "büdös" jöhet.
papzo 2016 szept. 28. - 15:33:41 Előzmény vino-et-veritas
Nálunk apukám ért hozzá és nagyon jól csinálja a pacalt.
A nagybátyám mindég utálkozott, meg sem kóstolta, de amióta pacalpörijébõl evett, rákattant és imádja.
Nem mindegy hogy mennyire van megtisztítva, kiáztatva...
Idegen helyen magam sem enném meg.

A belsõ szerveket, fõleg a tüdõt, vesét egyszer kóstoltam, de nagyon undinak találtam, megértelek.
A májjal is úgy vagyok, hogy a hízott libamáj az egyedüli ami jöhet, az viszont sütve chilis-mézes sült körtével vagy aszús zselével a tetején libamájparfénak vagy akár a libamáj "dobos" torta.....bármikor jöhet.
vino-et-veritas 2016 júl. 06. - 20:44:01
OFF

Ezt a "jól elkészített pacal" szöveget sok-sok éve hallgatom.
Nekem soha sincs "jól" elkészítve, mert belsõség, amit még a 80-as évek elején a seregben sikerült jól megutáltatni, mivel kb. kétnaponta valami ilyesmibõl (sertésbelsõségek) készült pörköltfélét adtak.
A család nagyobbik fele amúgy "pacalos"...
A pacal egyfajta elkötelezettség, vállalás.
Hm, még nem láttam soha, hogy valaki visszaküldte volna, hogy nem jó.
Nemrég a kollégáimmal ebédeltünk, s az egyik nagyobb étkû "desszertnek" még kért egy adagot a menü után...
papzo 2016 júl. 06. - 20:08:07 Előzmény vino-et-veritas
Pedig a jól megtisztított pacal rántva és pörköltnek is kiváló!
Vagy egy istenien elkészített sült libamáj vajban sült chilis-mézes körtével és sütõtökös burgonyapürével, vagy a házi libamáj pástétom tokaji aszú zselével, házi lila hagyma lekvárral és pirítóssal....isteni!
vino-et-veritas 2016 febr. 02. - 16:14:25
Van.

Néhány részben azért õ is megingott (pl. inuitok rothasztott hala, büdös tofu, stb.).

Amúgy az ételek többsége egyáltalán nem "undorító". (Az más kérdés, hogy speciel a pacalt, a legtöbb belsõséget vagy a velõt semmilyen formában nem szeretem...)
ponca 2016 febr. 02. - 13:21:55
Van olyan szenny és szemét, amit nem enne meg ez a manus két pofára és ne áradozna róla, hogy ez isteni?
Vajon tényleg meg is eszi nem csupán a kamera elõtt vigyorog és mondja, hogy ez milyen finom?
Tücsök, bogár, hernyó, sün, patkány.....mindet beveszi a gyomra.