Az aktuális rész ismertetője: "Galíciát az különbözteti meg Spanyolország többi részétől, hogy egy ősi, kelta kultúra hordozója. Olyan, mintha együvé tartozna Angliával, Németországgal, és Franciaországgal. Galícia a kelta civilizáció maradványa" - mondja Floyd, s bizonyságképpen a szabadban meg is főzi a kelta hatásként itt is népszerű ragut, a cocidót. De azt is láthatjuk, amint egy kolostorban a szerzetesek egyszerű burgonyás tőkehal-ételét készíti el, majd egy kagylóhalász-teherhajón kékkagylót főz, végül Moncho éttermében vendégül látja Galícia elnökét egy hagymás-fokhagymás lazacsültre.
A műsor ismertetése: A nézők már régi ismerősként üdvözölhetik Floydot, aki ezúttal Spanyolországba kalauzol bennünket. Ebben a szokványosnak nem nevezhető hétszer fél órás gasztronómiai sorozatban Floyd nemcsak a spanyol konyha titkaiba avat be, hanem Spanyolországon is végigkalauzol bennünket. Éttermekbe és bárokba látogathatunk, de hegyeket is mászunk és megismerjük a spanyol vidéket is. Azért ha valaki kedvet kap, és ízlelőbimbóit valamint izmait a valóságban is próbára kívánja tenni, nos, az meg se álljon a bikaviadalok hazájáig!
Hozzászólások