Az aktuális rész ismertetője: A hazai gombafogyasztók leggyakrabban a csiperke-fajtákra gondolnak, ha gombás ételről van szó, pedig kevesen tudják, hogy sok más fajtát is termesztenek hazánkban. Az aranytűgomba, a shitake, a pecsétviasz gomba, vagy a különböző laskagombák nemcsak az egészséges étrendhez tartoznak, hanem a gyógyászatban is alkalmazott fontos alapanyagok is egyben. Betekintést kaphatunk termesztésükbe és persze nagyszerű gombás ételeket is készítünk ebben az adásban.
A műsor ismertetése: Magyarország legnépszerűbb gasztronómiai műsorában hétről hétre újulnak meg a múlt ízei a jelen konyháiban. A Gasztroangyal mostanra mozgalmat teremtett, és arra ösztönzi a nézőket, hogy értékeljék a valódit, a természeteset. A piaci kofától a profi szakácsokig mindenki azt hirdeti, hogy ízeink és receptjeink hagyománya ma is meghatározó, és kiváló alapanyagaink száma végtelen. Ahogyan végtelen az ételvariációk sora is, melyek segítségével átszelve a Kárpát-medencét a Gasztroangyal minden egyes alkalommal bebizonyítja, hogy Magyarország finom!
Hozzászólások