Az aktuális rész ismertetője: Az "ínyencség" és a "csemege" kifejezés hallatán hajlamosak vagyunk kizárólag a saját konyhánk remekeire gondolni, holott vannak vidékei a világnak, ahol a különféle lárvák, férgek és csótányok - netán egy kígyó még dobogó szíve? - képezik az asztal legszebb díszét. A vietnami éttermekben gyógyító hatásuk miatt igazi különlegességszámba mennek a mérgeskígyók, melyeket, hogy húsuk biztosan friss legyen, élve, a kedves vendég előtt szeletelnek fel a pincérek. Japánban már némiképp kiegyenlítettebbek az ember és állat közötti erőviszonyok, lévén a több száz dolláros gömbhal-vacsorába a szakács figyelmetlensége esetén nem csak az étek, de az elfogyasztója is könnyen belehalhat. Ebből a szempontból az egyik manhatteni elitklub viszont kifejezetten biztonságosnak mondható: az itt felszolgált tarantulahús, medvekarom és disznóhere biztosan nem mérgező, s tulajdonosaik garantáltan nem élnek már, amikor földi maradványaik az estélyis-szmokingos vendégek elé kerülnek.
A műsor ismertetése: Az élet egyik szakaszából a másikba átlépni általában lassú folyamat. Ám előfordulhat az is, hogy hirtelen történik, szinte sokkhatást kiváltva. A világ különböző kultúrái mind másként élik meg ezeket folyamatokat - néha a bevett szokások tabukká válnak.
Hozzászólások