Rosamunde Pilcher: A szerelem árnyékában / III. rész: Botrány

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német minisorozat, I / 3. rész, 2011

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Laura Aird egy kéthavi, a vérszerinti apjánál, Conrad Tuckernél eltöltött USA tartózkodása után hazatér Skóciába, és nagy sajnálatára megtudja, távollétében meghalt a nagymamája, Violet Aird. Alexa is elvált végre Noëltől, többé nem zaklathatja sem ő, sem az ügyvédjei.

Lucilla felkeresi Noëlt, hogy tájékoztassa a várandóságáról, de a férfi nem tagadja meg önmagát, cinikusan lerázza Lucillát. Noël minden részvényt fel akar vásárolni, hogy ő legyen a főrészvényes, és az ambiciózus céljain kívül más is van: tönkre akarja tenni az Aird családot.

Senki sem sejti még, hogy a végrendelet a család számára mekkora válságot fog előidézni. Az önfejű idős lady az Edmund által alapított Sanford Aird Cubben 6% cégrészét egy bizonyos Olivia Thorpe-ra hagyta örökül, akit senki sem ismer. Edmund attól tart, hogy ezáltal a család a részvénytöbbségét elveszítheti és ez óriási esélyt jelentene a gátlástalan volt vejének, Noël Keelingnek, aki időközben háborút indított az Airdék ellen.

Edmund felkeresi Oliviát és egy 39 éves szimpatikus állatorvossal találkozik, aki még sosem hallotta a Violet Aird nevet, de bebizonyosodik, hogy mégis ő Edmund lánya. Oliviát adoptálták, a vérszerinti szülei Edmund és az elhunyt Pandora Balmerino, akivel Edmund első házassága alatt viszonya volt. Violet annak idején tudott a terhességről, de azt Edmund és a család előtt titokban tartotta, hogy elkerüljék a botrányt.

Lucilla terhesen visszatér a családi házba remélve, hogy apja megbocsátja, hogy tönkretette a barátságát Edmunddal, valamint a legjobb barátnője házasságát. De ehhez Archie-nak időre van szüksége. Apjának bevallja, hogy sajnálja, hogy tönkretette az életét is és a családjára csak szégyent hozott. Közben az is kiderül, hogy Henry kapcsolata is megszakadt Emilyvel.

Egyik nap Alexa megismerkedik William Pearsonnal, aki véletlenül az egyik beszállítója helyett beugrik, helyettesíti. Nagyszerű pék, kiváló kenyeret süt, és saját vízimalma van. Szervezett túrákon mutatja be a belvárosi gyerekeknek a vízimalmát. Az idegenvezető előtte Melissa, a meghalt felesége volt. Most egy ilyen alkalomra meghívja Alexát is, ami egy közös ebéddel ér véget.

Oliviát szeretettel fogadja az Aird család és megküzd az új személyiségével, elfogadja az új identitását. Edmund meghívja a Balmerino családot is, hiszen Pandora Archie testvére volt. Alexa csak vonakodva egyezik bele, hogy találkozzon a volt barátnőjével. Később mégis titokban találkozik Alexával, és megkéri, segítsen neki, mert egyedül nem képes megbirkózni a helyzetével.

Edmund elviszi Oliviát a tópartra, ahol Pandora véget vetett az életének és Olivia elmeséli, a fogadott családjában sosem volt boldog, nevelőapja alkoholista volt, az anyja pedig nem tudta őt lányaként szeretni.

Laura munkát kap egy kiadónál Londonban és Alexánál fog lakni. Hamish nehezen törődik bele az elválásba, de nincs választása. Alexa elmeséli, hogy örül, hogy nem lesz egyedül, de bevallja, hogy egy kezdődő kapcsolat elején áll, a férfit Williamnek hívják. Majd a kapcsolat átalakult gyengéd, érzéki szerelemmé és Alexa bemutatja Williamet a családnak is Balnaidben.

Noël ahogy tudomást szerez a végrendeletről, minden eszközt alkalmasnak tart arra, hogy Oliviát a saját oldalára állítsa. A férfi azzal a hazugságsorozattal, hogy Edmund mindig is tudott a létezéséről, és Pandora haláláért is tulajdonképp az Aird család a felelős, és ezzel Noël szembeállítja Oliviát az új családjával, így közelítve a saját céljához, hogy az Olivia részvényeit is megkaparinthassa. A hazugságaival teljesen meggyőzi Oliviát, aki Noëlnek hisz és nem Edmundnak, az apjának. A férfi modorától, a nagystílű élettől elbűvölve bele is szeret Noëlbe.

Alexa kibékül Lucillával, sőt elfogadja, hogy ő legyen a születendő kisfiú keresztanyja, de a kórházi szülésről hallani sem akar. Az otthonszülésre elmegy Alexa is, de az előre nem látott komplikációk miatt Lucilla meghal. Lucilla temetésén ott van mindkét család.

A műsor ismertetése: Minisorozat Rosamunde Pilcher műve alapján, egy híres ám épp viszontagságos időket átélő családról. A skóciai birtok évszázadok óta ad otthont az Arid dinasztiának, történetük mára egybefonódott. A mindössze néhány élő családtag viszonyát azonban a megosztottság jellemzi. Violet, Edmund és Laura a múlt porának felkavarásától sem riad vissza, amennyibe érdeke ezt kívánja.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Edmund Aird
Virginia Aird
Violet Aird
Laura Aird
Alexa Keeling
Noel Keeling
Hamish Balmerino

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Széles Ágnes 2022 márc. 06. - 16:45:03 10/10
A pénzéhes Noel Keeling-et már láthattuk az írónő egy másik regényében. A kagylókeresők c. 2 részes filmben Penelope Keeling /Vanessa Redgrave/ fia szerepében. Ott is negatív szerepe volt.
10/10
Széles Ágnes 2017 okt. 07. - 08:17:55 10/10
Ez a film a \"Szeptember\" c. 2 részes film folytatása, késõbbi idõben. A szereplõk is ugyanazok, csak már más színészek játszák. Nagyon jó film mind a kettõ.
szilida 2015 ápr. 06. - 16:33:20
Nagyon szeretem ezt a filmet. A konfliktus kezelése példamutató. <3
agnesvisi 2015 jan. 04. - 16:51:36
Igen,nálunk is megjelent könyv alakban is,évekkel ezelõtt, a Magyar Könyvklub kiadásában. A címe: Szeptember.
Ari Borsos Csomor 2015 jan. 03. - 16:52:49
Nagyon tetszik a film. Jó lenne könyvben is elolvasni. Vajon könyvben is megjelent? Tud valaki róla? Elõre is köszönöm a segítséget. :)
offtopic
ildimix 2014 dec. 27. - 16:53:29
Ezt a filmet mindenkinek ajánlom nekem nagyon tetszett. Jó kis délutáni szórakozás.
napraforgó 2014 máj. 24. - 05:57:16
Az eredeti cím: The Shades of Love , ami inkább azt jelenti, hogy A szerelem árnyai.
Vagyis a szerelemnek vannak árnyoldalai, árnyékok is kísérik a szerelmet.
napraforgó 2014 máj. 17. - 06:10:47
Az írónõ 1924-ben született, vagyis most 90 éves.

Ez a történet napjainkban játszódik, míg a korábbi filmek, amelyeket az õ mûveibõl készítettek vagy a II. Világháború alatt, vagy nem sokkal azutáni idõben játszódtak.

Azért érdekes, hogy a szereplõi zömmel brit arisztokraták, esetlegmûvészek, néha galériatulajdonosok, szegény munkásemberekrõl, tisztviselõkrõl nem írogatott regényeket.
De sebaj, így legalább láthatunk néhány gyönyörû angol, vagy skót kastélyt, a cornwalli tengerpartot, stb.

Jelenleg is az Aird család, egy régi skót nemesi család titkaba nyerünk bepillantást.
Elhallgatott szerelmi történetek, eltitkolt gyerekek, megspékelve némi üzleti machinációkkal.