Mundi Romani / Jerez hangjai

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 26 perc

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Jerez de la Frontera egy andalúziai város, mely hosszú múltra visszatekintő flamenco hagyományáról híres. Ezen a helyen, a nagy tisztelettel övezett flamenco művészek fiatal lányai, unokái, unokahúgai és unokaöccsei létrehoztak egy Soniquete nevű együttest. Mundi Romani sorozatunk következő epizódjában láthatnak egy kevés ősi flamencót Jerezből, és egy csipetnyit abból a modern flamencóból, amit itt hallani az utcán, az, amit a velünk korú fiatalok szeretnek" mondja a 16 éves Jesus.A Soniquete művészei, Dolores, Fernando, Manuel, Manuela, Reyes, Manuela vagy Angela lesznek filmünk főszereplői, akik szeretnének megőrizni valamit a Jerezi flamenco különleges szelleméből.

A műsor ismertetése: A Duna Televízió kisebbségi műsorkínálatának egy újabb színes példája a sorozat, amely Európa legnagyobb kisebbségének mindennapjaiba enged bepillantást. A romák több mint hétszáz éve élnek Európában, mégis nagyon keveset tudunk róluk. De hiszen számos romákról készített hír- és filmanyag áll már a rendelkezésünkre - mondhatják, ám a palettát tovább kell színesíteni. A Mundi Romani sorozat már kiindulópontjában is eltér a korábbiaktól: a roma filmkészítő segítségével belülről ismerjük meg egy sokszínű európai kisebbség mindennapjait. A filmek a modern roma európai élet egy-egy szeletét mutatják be, a felemelkedésért harcoló roma csoportok és szervezetek működéséről szerzünk tudomást. Globalizált világunk egyre stimulálja az elszigetelt csoportok közötti eszmecserét. Miben hasonlítanak a romák Franciaországban, Macedóniában, Finnországban, az USA-ban, vagy éppen Szíriában? Egyáltalán hasonlítanak-e egymáshoz? Most mindezt megtudhatjuk.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vitkovits 2011 okt. 16. - 08:51:27
Rossz a cím: olyan földrajzi egység nincs, soha nem is volt, hogy Kelet-Szlovákia. Amirõl itt szó van, az az ezeréves magyar Felföld keleti része.
Ford Mustang 2011 júl. 16. - 16:37:24 Előzmény Roly
Na igen, gondolom...
summerjee 2010 aug. 22. - 15:44:01 Előzmény Roly
Te meg mi lenne ha elõbb megnéznéd és csak aztán ugatnál!!
sk98 2010 máj. 28. - 17:19:04
elég egyedi és meglepõ értelmezés: http://www.imninalu.net/Romagyar.htm
Roly 2009 jún. 15. - 16:48:49
gondolom nagyon reális lesz, és nem bodzaszedõ meg késelõ romákat látunk majd...