Klasszikusok délidőben / Kamarazene Nagyteremre - Keller András, Perényi Miklós és Berecz Mihály hangversenye - első rész

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Épp egy évvel ezelőtt három kiváló magyar művész _ Keller András, Perényi Miklós és Berecz Mihály _ tolmácsolásában hallhattunk a Zeneakadémia Nagytermében egy-egy zongoratriót három olyan zeneszerzőtől, akiknek az életében fontos szerepet töltött be a kamarazene. Ennek a hangversenynek az első része szerepel a mai adásban. Camille Saint-Saëns bár leginkább Az állatok farsangjáról ismert, az utóbbi időben kezdik felfedezni többi kamaraművét is. Még nem volt 30 éves, amikor első zongoratriójával elkészült, az áttetsző textúrákban, formai eleganciában és ritmikai színességben gazdag mű hallatán nem csodálkozhatunk, hogy gyakran nevezték a komponistát a francia Mozartnak. Bő húsz évvel később, utolsó alkotói szakaszában keletkezett Johannes Brahms harmadik triója, melynek magyar vonatkozása is van: 1886-ban éppen Budapesten mutatta be a szerző Hubay Jenővel és David Popperral.

Egyéb epizódok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
sukky márc. 10. 00:13:59
Gondolom, a Nemzet Zongoraművésze mellett a hegedűs partner jelentéktelen epizodista lehet, mivel nem volt érdemes megemlíteni a nevét, csak a Fesztivál atyja és a hegedű készítője fontos itt.
10/10
bokor5 2021 ápr. 27. - 23:02:58 10/10
Azta!