Az aktuális rész ismertetője: Dobrudzsa régió Kelet-Romániában, a Fekete-tenger partvidékén található. Mezőgazdasági terület, az emberek itt elsősorban állattenyésztésből: juh- és kecsketartásból élnek. A tipikus regionális ételek közé tartozik a piperki, paradicsommal együtt főtt, grillezett paprika, egy sós pite reteklevelekkel töltve, és a pácolt kecskehús, amelyet nyílt tűzön sütnek meg. Körete nem is lehetne más mint puliszka, kukoricadarából és kecsketejből.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások