Az aktuális rész ismertetője:
Az Ízőrzők stábja ezúttal a Nagykunságba, Kunhegyesre látogatott. Az ország legnagyobb befogadóképességű, kéttornyú református templomával szemben a városháza, és a májustól októberig pompázó, mintegy négyezer tövet magába fogadó rózsakert található. A helyi lakosság gyökereivel, hagyományaival megismerkedhetünk a Kunkapitány Házban, illetve két értékes, magánkézben lévő gyűjteményben. Az egyik Czupp Pál fafaragó népművész állandó kiállítása, amely a látványos faragásokon túl gazdag néprajzi anyagot is tartalmaz. A másik Oláh Lajos szorgos munkája nyomán jött létre. Legértékesebb, legkülönlegesebb darabjai a nagykun legénybotok. A civil szervezetek közül bemutatkoztak a fiatal néptáncosok, valamint a népdalkör és a Hajdina Citerazenekar.
A kunhegyesi háziasszonyok a következő finomságokat készítették a műsorba: Paprikás csirke leves, Sült túrógombóc,Kunsági karikapecsenye, Cirkos kalács, Paradicsomos húsgombóc, Almás krémes.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások