Az aktuális rész ismertetője: La Mancha a hatalmas szőlőskertek és olajfaültetvények földje. Floyd ezért először a helyi szőlőszüretelőket örvendezteti meg kedvenc ételükkel, az estofado de patatasszal, vagyis a burgonyás pörkölttel. Útja következő állomásán egy igazi arisztokratának főz, Grinon márkinak, aki nem mellesleg a Spanyol Gasztronómiai Társaság elnöke. A menü: fogoly csokoládémártással. Toledóban egy jellegzetes helyi fogás kerül terítékre, a tőkehal-ragut. S miután megismertük a madridi étkezési szokásokat is, Keith Floyd egy szabadban főzhető, népszerű étellel búcsúzik Spanyolországtól: a pisto manchagóval, ami nem más, mint egy paprikás, paradicsomos és hagymás ragu.
A műsor ismertetése: A nézők már régi ismerősként üdvözölhetik Floydot, aki ezúttal Spanyolországba kalauzol bennünket. Ebben a szokványosnak nem nevezhető hétszer fél órás gasztronómiai sorozatban Floyd nemcsak a spanyol konyha titkaiba avat be, hanem Spanyolországon is végigkalauzol bennünket. Éttermekbe és bárokba látogathatunk, de hegyeket is mászunk és megismerjük a spanyol vidéket is. Azért ha valaki kedvet kap, és ízlelőbimbóit valamint izmait a valóságban is próbára kívánja tenni, nos, az meg se álljon a bikaviadalok hazájáig!
Hozzászólások