Kedvenc kajáink / Léggömb és étkészlet

Bakancslistához adom
The Food Factory / Life's a Fiesta
kanadai-angol dokumentumfilm sorozat, I / 12. rész, 30 perc

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Míg a léggömböket régen állati bélből készítették, ma már a gumi a kedvelt alapanyag. De miként lehet folyékony latexből évente 150 millió darab lufit előállítani? És egy patinás, majd' száz évvel ezelőtt alapított gyárban ugyanennyi idő alatt 18 millió darab színes tányért és poharat készíteni? A film többek közt ezekre az izgalmas kérdésekre is választ ad.

A műsor ismertetése: Tudjuk-e, hogyan szeletelik tökéletesre a Campbell's féle zöldséglevesbe kerülő zöldségeket vagy hogyan készül a tejkaramella? A Kedvenc kajáink című vadonatúj sorozat bepillantást enged a kanadaiak néhány kedvenc ételének gyártási titkaiba. A chipsek, a dobozos sörök, a tábla csokik és a vekni kenyerek mind hosszú és hatalmas gyártósorokon futnak végig, mire eljutnak a fogyasztókhoz. Egy-egy epizód négy kanadai termék gyártását mutatja be részletesen, lépésről lépésre, a hozzávalók előkészítésétől kezdve a feldolgozási eljárásokig mindent. A pesto szósztól a száraztésztáig, a rágógumitól a kanadai whisky-ig megismerhetjük azokat a különös és érdekes eljárásokat, amelyeknek köszönhetően a hozzávalók átalakulnak kedvenc ételeinkké.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Károly Kiss 2021 dec. 09. - 19:41:59 2/10
Idegesítő ez a magyar szinkron 🤮 Idétlenül túljátszott és erőltetett.
Karipapa01 2017 nov. 21. - 23:31:06
A sült hagymán dobtam egy hátast! :D A technológia a következõ: az input oldalon egy szalag továbbítja a gépsorba a hagymát, aminek a külsõ héját lánggal égetik le. Az output oldalon kijön a sült hagyma amit aztán csomagolnak, a közbülsõ eljárás titkos!! :D :D Ebbõl aztán marha sok mindent megtudtam...
9/10
Kiss Lívia 2017 aug. 22. - 13:09:01 9/10
Szerintem nagyon jó. :-D
2/10
pppppppppppppp 2015 jan. 11. - 10:47:48 2/10
Mit keres egy ilyen mûsor a jobb napokat is látott discovery science-en? :(