Harckocsigyár / M18 Hellcat harckocsi-elhárító: Karl Smith, Salt Lake City, Utah, USA

Bakancslistához adom
kanadai dokumentumfilm sorozat, 4. rész

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Egy csapat remek restaurátor fut versenyt az idővel, hogy befejezzék projektjüket. Főnökük, Karl Smith összehozta az Egyesült Államok második világháborús járművekből álló magángyűjteményét, és nagy meglepetéssel készül az európai hadszíntéren aratott győzelem megünneplésére. A csapat rájött, hogy a gyűjteményben található M-18 Hellcat harckocsi-elhárítók közül az egyik ugyanaz a gépezet, mint amelyen egy helyi veterán szolgált a II. világháborúban. Két hetük volt, hogy szétszedjék, új motort tegyenek bele, és üzemképessé tegyék, és hatalmas megkepetést szerezzenek vele egy veteránnak.

A műsor ismertetése: Lépjen be a katonaság barátai, a zseniális szerelők és az excentrikus milliomosok világába, akik arról álmodnak, hogy forrasztópisztollyal, ipari esztergagépekkel és hi-tech elektronikával felszerelkezve restaurálják a II. világháború négy jelentős harckocsiját. Mindeegyik epizód egy-egy harckocsi újjáépítésének története, és megismerhetjük azokat az innovációkat, amelyek nagyokká tették e gépszörnyeket. Az egyedi sorozatszámok alapján újra végigkövethetjük mindegyik harckocsi háborús történetét: megtudjuk, hol készültek, milyen harcokban vettek részt, és milyen, gyakran tragikus harci pályafutástban volt részük.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
speedygonsales 2009 nov. 02. - 17:53:00
Tetszetõs kis filmek. Egy epizód,egy harckocsi legenda. Bemutatja: 1,az adott harckocsi felújítását 2,az adott tank megtalálását/harcait/régi egységét (amennyiben visszavezethetõ) 3,a legendát és a valóságalapot 4, a harckocsi elõnyeit és hátrányait a korabeli gépekhez képest 5, ami nekem a legjobban tetszett, hogy a mai csúcs tankok az adott típusból milyen alapokat kaptak (természetesen továbbfejlesztve)
Meglepõ dolgok derültek ki!

A Elephant, a Tigris, és a Párduc részeket láttam.
Aki szereti a tankokat, annak alapvetõ ez a sorozat!