Daktari / Oroszlántanya

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilmsorozat, II / 34. rész, 51 perc, 1967

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Sérült nőstényoroszlánra talál Daktari és Paula. Mint kiderül, az állatot a falubeliek egyike által készített csapda sebezte meg, amit az után állítottak fel, hogy az oroszlán megtámadott egy embert. Hedley szerint végezni kéne az oroszlánnal, de Daktari ezt mindenképp el szeretné kerülni. A sebesült állatot Wameruba szállítják, hogy ott gyógyuljon fel. A nőstény már a kezdetektől tetszik Clarence-nek, így amikor Judy féltékenységtől vezérelve szabadon engedi az oroszlánt, Clarence követi őt. Daktari, Paula és Jack menten utánuk erednek, s az úton talált nyomokból kikövetkeztetik, hogy Clarence megsérült. Nem telik sok időbe, mire rájuk akadnak: az oroszlánok egy elhagyatott szafari-üdülőben találtak menedékre. Daktarinak itt kell ellátnia Clarence sérülését, ám az üdülő mégsem teljesen elhagyatott, egy egész falka van velük.

A műsor ismertetése: A '70-es évek elejének nagy televíziós sikere volt nálunk a Daktari, amely az afrikai Wamerui Állatviselkedéstani Központban játszódik. Főszereplője az állatorvos-kutató Dr. Marsh Tracy (akit szuahéli néven Daktarinak, azaz "Doktornak" szólítanak), a lánya, Paula, a fiatal növénybiológus Jack, helyi kisegítőjük, Mike, valamint a kancsal oroszlán, Clarence és a Judy, a minden lében kanál csimpánz. A történetek a vadvilág védelmezői és a helyi vadorzók harcai körül zajlanak.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
uzi9mm 2018 nov. 01. - 16:25:58
M3 on Megy jelenleg de nem az Eredeti 1969-70 körüli szinkronnal:
Veszeli János 2016 dec. 12. - 09:32:38
de miért nincs Daktari autóján visszapillantó tükör?egyik oldalon sem!
Robzombi 2016 nov. 16. - 09:40:08
Nem semmi ,állat védõk, és szerencsétlen leopárd egy kis ketrecbe kering.
offtopic
Anditos 2016 szept. 22. - 21:53:45 Előzmény mérlegelõ
Annak idején nem láttam, anyuék meséltek róla és mivel nagyon szeretem a régi filmeket, sorozatokat, ebbe is belenéztem. Sajnos sikerült kiválasztani az általam nagyon nem kedvelt szinkronhangokat, Vass Gábor és Seszták Szabolcs unalomig ismert orgánuma, Major Melinda mesterkélt fejhangja és a csimpánz állandó, indokolatlan szünnyögése elég hamar eltántorított. Somogyvárival, Kertész Péterrel, Földi Terivel lehet, tetszene.:)
Nem tudom, miért kell az állatokat folyamatosan szinkronizálni. A Rex felügyelõben is idegesítõ volt hogy a kutyára folyton ráraktak valami morgást. Ennek a legalja a Medve c. filmben volt, amikor a bocs hangját egy ember szinkronizálta. És az is állandóan nyüsszögött, teljesen feleslegesen.
Sine Lina 2016 szept. 08. - 11:49:01 Előzmény eroberter
Szia! Igen, sajna a szinkron új, Daktari hangaj elég jó, de Paula hangosan visít folyamatosan,nagyon zavaró. Jack és Mike hangja meg elég szintelen. A Vihar Lovag c. filmet sokat kerestem én is, egyzser ráakadtam, aztán most megint szem elõl tévesztettem. Francois és Isabelle a fõhõsök nevei.Erre emlékszem.Meg: Reccsi lovag,de nyilván nem így kell írni.Kedvencem volt még a Rinaldo Rinaldini.
Sine Lina 2016 szept. 08. - 11:43:42 Előzmény paulusz
Ha figyeltél volna régen, vagy akár ma a film tartalmára, akkor tudnád hogy sok állat,de pl. a tigris is oda lett hozatva, mert az állatok egymáshoz való alkalmazkodását is tanulmányozták.
Sine Lina 2016 szept. 08. - 11:41:11 Előzmény mérlegelõ
Teljesen egyetértek veled, Kertész Péter hangja és Somogyvárié telitalálat. Valakinek jó lenen jelezni, hogy Major Melinda hangja a filmben fülsértõ, nem is illik oda. Vass Gábor jó szerintem.
ggg666 2012 júl. 15. - 02:31:38
Keresem a következõ részt, hátha valaki felvette.

Daktari: A félelem szaga (89/55. rész)

Akinek megven, kérem írjon a ggg-666@freemail.hu címre.
olahmiki1959 2012 márc. 31. - 10:11:16
Francia címek... Megpróbálok néhányat írni, csak ami éppen eszembe jut.
A félelem bére, A profi, Kifulladásig, Borsalino, A szicíliaiak klánja, Cartouche, Elõttem az élet, Királylány a feleségem, 400 csapás, Zazie a metrón, A pármai kolostor, Látszólag ok nélkül, Egy férfi és egy nõ, Ellopták Jupiter fenekét, A nagy kékség, Leon, a profi, Taxi sorozat, A fekete tulipán, Párizs mélységei, A púpos, A párizsi Notre Dame, A Saint Tropez-i csendõr, Fennakadva a fán, Jakob rabbi kalandjai, A szoknyás zsaru, Cyrano de Bergerac, Vidocq, A nyomorultak,
Elnézést, kissé csapongtam, de nem akartam semmilyen szempont szerint összerendezni a címeket, csak ahogy eszembe jutottak.
Ide lehet még venni Belmondo, Alain Delon, Jean Gabin, Brigitte Bardot filmjeit, meg persze a legújabbakat, bár azok között jóval ritkább az igazán jó.
offtopic
Ford Mustang 2012 jan. 08. - 23:03:27
Ezzel az említett filmekre gondoltam. :)
ennyi baromságot... 2012 jan. 08. - 21:13:48
"nem nagyon sikerült összehoznia másik nemzetnek."
Ezt valaki más írta, nem te? ;)
Ford Mustang 2012 jan. 08. - 20:47:31
Nem vagyok lemaradva, példákat mondtam. Természetesen francia és magyar klasszikusok is vannak.
ennyi baromságot... 2012 jan. 08. - 19:07:27 Előzmény Ford Mustang
Francia és magyar filmtörténetbõl valószínûleg le vagy maradva egy cseppet... ;)
(mondjuk francia címeket nem nagyon tudnék mondani, magyarból meg annyi van, hogy szégyellnék egyet is kiemelni a sok jó közül – és most nem az elmúlt húsz év termésére gondolok, hanem az azt megelõzõre)
offtopic
Ford Mustang 2012 jan. 07. - 22:26:26 Előzmény ennyi baromságot...
Na jó, az ilyen tinihorrorok meg vígjátéknak nevezett ritka rossz produkcióktól eltekintve nem rosszak a filmek, sõt. Csak példát mondok, Casablancától kezdve a Ben-Huron át, Szál a kakukk fészkére, A szarvasvadász, Apokalipszis most, Dühöngõ bika, Esõember, A bárányok hallgatnak és a többi, nem nagyon sikerült összehoznia másik nemzetnek. Hollywood jó, ha az akar lenni.
ennyi baromságot... 2012 jan. 07. - 08:34:25 Előzmény Ford Mustang
Hát a régiekre talán nem igaz. De az a szenny, ami manapság árad az amcsiktól, tisztelet a nagyon ritka kivételeknek... Szóval van benne valami, hogy az amerikai eredet biztosíték arra, hogy szemetet kapsz.
liksoft 2011 aug. 04. - 17:16:52 Előzmény liksoft
A pénteki, következõ rosszabb volt. Egy perc 40 másodperc és vágtázott. Ha kivágnánk a filmbõl, pont 52 részre kéne vágni a filmet. Gyönyörû, köszönöm az illetékesnek. :(
liksoft 2011 júl. 28. - 18:02:33 Előzmény liksoft
Nincs ismétlés, és a Székely Vágta is bevágtázik tízpercenként a bal felsõ sarokba. Mindenáron tönkre kell tenni minden filmet ezekkel a karikákkal, elõzetesekkel? Már csak az hiányzik, hogy reklámokkal is teletûzdeljék. Ebben az esetben marad az elõfizetés lemondása majd, mert így minek nézni és leadni bármit is? :((
liksoft 2011 júl. 18. - 16:45:14
Mióta "besûrítették", elmaradtak az ismétlések. Nem sikerült mindet megnézni. Lesz valamikor ezeknek is ismétlése?
Ford Mustang 2011 júl. 14. - 14:48:06 Előzmény gabroca
Micsoda hülyeség ez, hogy "gagyi - mert amerikai" ? ...
gabroca 2011 jún. 22. - 14:56:40
gagyi - mert amerikai. szívhezszóló - de buta. azért a csimpánz édi volt.
Összes hozzászólás