Az aktuális rész ismertetője: Minden tájnak megvannak a maga különlegességei. Piemont szívében, Asti és Alba, Busonengo és Torino között az éticsiga, a tajarin vagy a rizottó _ egyszerű, de kifinomult ételek, amelyek Olaszország második legnagyobb régiójának történelméről, kultúrájáról és hagyományairól mesélnek. Délen az úgynevezett "Langhe" szelíd dombjai találkoznak a Pó-síksággal, ahol Piemontot a szőlőművelés, a mezőgazdaság és a gyümölcstermesztés jellemzi, valamint a Monviso-hegység panorámája. Az enyhe, de nem túl száraz éghajlat a Savoyaiak földjét az ínyencek paradicsomává teszi. A szőlőhegyeken magasodó impozáns kastélyok arról tanúskodnak, hogy egykor nemcsak földművesek, hanem nemesek is éltek itt. A Langhe a borkedvelők zarándokhelye, és mint borászati kultúrtájat, még az UNESCO is felvette a világörökségi listájára.
Hozzászólások