Los Angeles-i rémtörténetek: Angyalok városa

Bakancslistához adom
Penny Dreadful: City of Angels / Santa Muerte
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasy sorozat, horrorsorozat, 1. rész, 55 perc

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Los Angeles, 1938. Az évadnyitó részben Tiago Vega és Lewis Michener detektívek egy gyilkossági ügyben nyomoznak. Tiago testvére, Raul Kalifornia első autópályájának megépítése kapcsán szembekerül Charlton Townsend tanácsossal. Tiago édesanyja, Maria, Santa Muerte-hez könyörög. A szentet szinte minden mexikói tiszteli. Ő a halál megszemélyesítője, akihez a gyógyulás, a védelem, és a túlvilágra való érkezés miatt fohászkodnak. A halál angyala és testvére, a Magda nevű démon fogadást köt.

A műsor ismertetése: A viktoriánus Angliában játszódó Londoni rémtörténetek spirituális leszármazottja a 30-as évek Amerikájába helyezi át a cselekményt. A helyszín a társadalmi és politikai feszültségtől terhes Los Angeles. 1938-ban szörnyű gyilkosság rázza meg a várost, amelyben a mexikói-amerikai folklór hagyományai és a város első autópályájának építése egyaránt szerepet kap. Az ügyben nyomozó Tiago Vega detektív olyan hatalmas erőkkel találja magát szembe, melyek azzal fenyegetik, hogy elszakítják családjától.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Tiago Vega
Josefina Vega
Dr. Peter Craft
Lewis Michener
Charlton Townsend
Santa Muerte
Herman Ackermann

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
A l a d á r 2021 jún. 22. - 19:46:54 1/10
Hollywoodi érzékenyítés, Trump "America first" jelszavát szónokló amerikai német nácival, német náci cégvezérrel, elnyomott mexikói kisebbséggel, meg amit még megkíván a (demokrata) párt. Hihetetlen, hogy nem képes az amerikaiak egy normális sorozatot forgatni manapság hamis aktuálpolitikai üzenetek, meghamisított történelem, és érzékenyítő kurzus nélkül. Normális embernek nézhetetlen.
5/10
MesketeM 2020 szept. 07. - 00:20:03 5/10
Nem egy koherens sorozat. Erőltetett történetmesélés, filmes műfajok koncepciótlan keverése. Néha a tévéjátékok világát idézte. Ott ahol nem kellene a végtelenségig nyújtott, szinte már unalmas. A főszereplő zsarut játszó színésznek egy arca van, csak mérgesen néz. A többi színész kiváló, de így is egy koncepciótlan valami marad. 😞
10/10
Drizari 2020 máj. 25. - 16:14:48 10/10
Leszámítva a vallási/misztikus szálat, egy kitűnő korrajz a múlt század harmincas évei végétől. Érdekes nézni Los Angeles életét az USA 1892-es állampolgári esküje tükrében, ami így szólt: "Hűséget fogadok a Zászlómnak és a köztársaságnak, amelyet jelképez: egy és oszthatatlan Nemzet, amely szabadságot és igazságosságot nyújt mindenkinek." A szövegen négyszer módosítottak (utoljára 1954-ben) és ma így szól: "Hűséget fogadok az Amerikai Egyesült Államok Zászlajának és a köztársaságnak, amelyet jelképez: egy és oszthatatlan Nemzet az Isten színe előtt, amely szabadságot és igazságosságot nyújt mindenkinek."

Meglepő Wernher von Braun szerepeltetése a történetben, mivel nagyon fiatalon lett az SS tagja, és mint a hadsereg tagja, 1938-ra kifejlesztett már egy hadászati rakétát.



A spoileres meglepetést figyelmenkívül hagyva, a sorozat fogva tartja nézőit.
10/10