Ross Kemp - Kalózok nyomában / Szomália

Bakancslistához adom
Ross Kemp in Search of Pirates / Somalia
ismeretterjesztő film, 1. rész

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A királyi flotta 1816-os bevetése óta az első kalózellenes akció keretében Ross hajóra száll és az Ádeni öböl felé veszi az irányt, miközben a Királyi Tengerészet elitegysége egyhetes helikopteres akcióba kezd. A folyamatos készenlétben lévő tengerészek akciók sorát hajtják végre, hogy végre tetten érjék a kalózokat, amint épp megtámadják a területükön keresztülhaladó, sebezhető kereskedőhajók százainak egyikét. Ross ekkor szembesül azzal, milyen nehéz is megkülönböztetni a kalózokat az egyszerű halászoktól és a végtelenül nehéz, már-már reménytelen feladattal: egy hajóval a kalózok nyomába eredni a végtelen óceánon. A küldetés végén mindössze 60 mérföldről kell végignézniük, amint kalózok egy görög hajót fosztanak ki. A csalódott legénység tehetetlenül asszisztál ahhoz, hogy a hajót, teljes rakományával és 22 fős legénységével Szomália felé tereljék a kalózok.

A műsor ismertetése: Rablás, túszejtés, és a váltságdíj begyűjtése. Mindez sok milliós dolláros üzletet jelent. Ez a tengeri kalózkodás veszélyes és titokzatos világa. A vállon ülő papagáj és a kampókéz már a múlté... A modern kor kalózainak sokkal kifinomultabb módszereik vannak a hajók megszerzésére, a rakomány elrablására és a legénységtől való megszabadulásra. Londonban a kalózkodásnak már a nemzetközi kereskedelemre gyakorolt gazdasági hatása is kimutatható, ezért a brit királyi flotta hajót küld a kalózok ellen Szomáliába. A hajóra Ross Kemp is felszáll.

A 3 részes sorozat a világ legrettegettebb és legvérszomjasabb kalózainak területét és áldozataikat mutatja be. Ezeken a vizeken senki sincs biztonságban. Ross oldalán részt vehetünk a lélegzetállító nyomozásban, melynek célja föltárni a napjainkban új életre kelő kalózkodás gyökereit. A bevetés első állomása London, a tengeri kereskedelem egyik központja - a gazdasági kapcsolatok miatt itt érzékelhető legtisztábban a világ kereskedelmi útjait fenyegető veszélyek hatása.

Az óceánon harcolni pedig végtelenül kilátástalannak tűnik.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
illeskese 2010 máj. 01. - 22:21:52 10/10
Várom már hogy adják.