Az aktuális rész ismertetője: Koreát három oldalról víz veszi körül, amely a halak virágzó élőhelyei és az óceán frissességét hozzák a koreai asztalra. A hal elkészítésének leggyakoribb módja a grillezés. A grillezett hal olcsó, és tiszta, sós íze van. A Koreában fogyasztott halak közül a legjobb a makréla, a makrélacsuka, és a japán látnokhal. Magas fehérje-, zsír- és aminosavakban gazdag halak. A sózott sárga árnyékhal gulbi néven ismert, és kissé szárítva van, hogy szilárdabb legyen az állaga, de sütve olyan puha lesz, mint egy frissen fogott hal. A halak tárolási idejének meghosszabbítása érdekében a koreaiak sózzák halaikat. Egy másik módja a halfogyasztásnak, ha nyersen eszik. Míg a japánok az erősebb ízeket és a lágyabb állagot részesítik előnyben, a koreaiakat a hal rágóssága csábítja.
Hozzászólások