Személy

Cseke Katinka

színész, előadó, szereplő
Született: 1971. szeptember 23. (52 éves) (Magyarország, Budapest)

Budapesten született 1971-ben, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát Marton László osztályában végezte el 1997-ben. Egyik legismertebb sorozatszerepe a Jóban Rosszban Bodolai Böbéje.

Hozzászólások

2/10
nikato 2018 ápr. 03. - 10:10:18 2/10
Úgy üvölt a szerepében a Jóban, rosszban, akár egy piaci kofa....
filoszemitabéluska 2018 ápr. 01. - 12:38:14 Előzmény _goldie_
Ez a tehetségtelen sertés, az a fajta, aki mindig tesz róla nyilvános helyen, hogy felismerjék. A finomság, diszkréció, elegancia nyomokban sem található meg benne.
_goldie_ 2018 márc. 29. - 21:51:21
volt szerencsém tegnap a villamoson smink nélkül látni..teljes szélességében..
erőteljes hangjára figyeltem fel..épp telefonált
daka25 2013 márc. 20. - 21:33:43 Előzmény mandulavirág
Már hogy lenne? 71-ben született...
offtopic
mandulavirág 2012 okt. 03. - 00:08:13 Előzmény _goldie_
52 éves volt itt, te jó ég... elképesztõ.... 15 évet simán letagadhatott.
offtopic
mandulavirág 2012 okt. 02. - 23:57:12 Előzmény vénasszonyok -nyara
Az arab szépfiú már rég elmenekült Párizsba. Az ordibálós nõk meg tényleg nyomasztóak, tõlük még a Jóisten is elköltözne.
Péld 21,9 Jobb a tetõ ormán lakni, mint háborgó asszonynyal, és közös házban.
Péld 25,24 Jobb lakni a tetõnek ormán, mint a háborgó asszonynyal, és közös házban.
_goldie_ 2012 okt. 02. - 13:04:01
valóban jó példákat hoztál fel kivéve egyet Galambos Erzsi sosem volt kövér
meg kell h védjem -mindig jó alakú nõ volt
lehet h idõs korára felszedett néminemû súlyt nadehát istenem ez a korral jár
sosem felejtem Galambos Erzsi (52 évesen!) az Osztrigás Miciben behajlítva kicsit felemeli a lábát
hátulról a saját hátsójára csap és azt mondja: "ezt a tésztát!" a canadahun fent van a darab
Tábori Nóra jelenete amiben megjelenik GE hátsója is :D http://www.youtube.com/watch?v=IathJS4FYy0
http://misogakazimir.multiply.com/photos/album/381?&show_interstitial=1&u=%2Fphotos%2Falbum
http://www.femina.hu/hazai_sztar/sztarlexikon/galambos_erzsi/galambos_erzsi_eletrajz
vénasszonyok -nyara 2012 okt. 02. - 09:30:46
Jó példákat hoztál fel. Valóban ezek olyan színésznõk, akiknek a szerepkörük is a testalkatukhoz igazodik, mégsem irritálóak, mert tehetségesek és jól alakítják a komika szerepeket. Akkor talán tényleg az idétlenség, tehetségtelenség, az állandó indokolatlan ordibálás irritál leginkább a topic névadójában.
Ehhez hozzájárul a totálisan kiteregetett és nevetséges magánélete a 10 évvel fiatalabb, gyakorlatilag általa eltartott arab szépfiú élettársa, a nevetséges hasonlitgatása Liptai Claudiához stb.
Somamamadisznó pedig talán nem is annyira kövér fizikailag. Egyszerûen az egész lénye valahogy túl sok.
offtopic
mandulavirág 2012 okt. 02. - 04:19:43 Előzmény vénasszonyok -nyara
"Csath Magdolna sem sovány, mégsem foglalkozom a kövérségével, mert õ sem azt adja a lényébõl, hanem valami sokkal fontosabbat, a tudását."
Ez valóban, valahogy így mûködik - úgy hallottam, a szobrokon például jelzik is, hogy az illetõnek, akirõl a szobor készült, mely "testrésze" vált az utókor számára a legfontosabbá - ezért szokás gondolkodókról, írókról brüsztöt készíteni, ahol a fejet hangsúlyozzák, max. a szívtájékig ábrázolva az illetõt; van, akirõl fél alakos szobrot készítenek; de hadvezérekrõl inkább egész alakosat, ezzel jelezve, hogy az illetõ munkásságában a kezének-lábának is nagy szerepe volt. Persze leginkább az anyagi lehetõségektõl függ, hogy valakirõl mekkora szobrot mintáznak meg; de hát így hallottam. Csath Magdolnának nyilván a feje számít fontosnak a kortársai és az utókor számára.
Ugyanakkor szerintem vannak olyan kövér színésznõk is, akik kövérek is, és mégsem irritáló a kövérségük. Ott volt például Fónay Márta, Gombaszögi Ella, vagy az általam említett Molnár Piroska. Vagy Lorán Lenke, Csala Zsuzsa, Galambos Erzsi stb. Persze nem tudom, te hogy vagy velük, könnyen beszélek, mert engem egyetlen színésznõ kövérsége sem irritál. Ha valami irritál, akkor inkább olyasmi, hogy Pitti Katalin idõsödve is Szaffit énekelt. Vagy akik teljesen elszállnak maguktól, és már akkora arcok, hogy nem férnek el a bolygón. Közülük némelyeknek kifejezetten jót tett az idõsödés - úgy vettem észre, hogy pl. Julia Roberts rengeteget visszavett magából, és ez szerintem az elõnyére vált. Brad Pittnek is jót tett, hogy családapává lett. Bálványból emberré váltak. Azt hiszem, a bálványozás jobban irritál, a gyarlóság kevésbé.
offtopic
_goldie_ 2012 okt. 01. - 16:45:36
"mégsem foglalkozom a kövérségével"
na vajh miért? :D
a képet kitörölték nem teszem be újra..ott volt a válasz rá
vénasszonyok -nyara 2012 okt. 01. - 10:38:22 Előzmény mandulavirág
Úgy tûnik, jobban ismersz, mint én saját magamat. Valóban taszítanak az extrovertált emberek. Talán azért is mert a média is tele van velük. Ennek köszönhetõen majkát valószínûleg sokkal többen ismerik, mint pl. Balogh János nevét.
Vulgárisan fogalmazva: "a sz.r úszik a víz tetején"
Abban is igazad,van, hogy Keresztes Ildikó irritál. Õ egy elég jó énekesnõ, de a zsûritagként való szereplésébõl kiderült, hogy meglehetõsen idétlen. Az egész mûsor alatt nincs egy természetes megnyilvánulása. Baromi idegesítõ! Úgy tûnik, a mûsor nézõi általában hasonló véleménnyel vannak róla.
Ezzel együtt azért aki még rá is játszik a kövérségére az még antipatikusabb.
Úgy rémlik, hogy pl. Csath Magdolna sem sovány, mégsem foglalkozom a kövérségével, mert õ sem azt adja a lényébõl, hanem valami sokkal fontosabbat, a tudását.
offtopic
mandulavirág 2012 szept. 29. - 00:57:09
Még valami eszembe jutott. Az, hogy te azt gondolod: ezek a nõk az arcodba tolják a nézhetetlen testüket. És hogy azzal kérkednek, hogy az az õ egyéniségük, azzal lógnak ki a tömegbõl, hogy dagadtak. De én azt gondolom, hogy az az õ egyéniségük, hogy meglehetõsen extrovertáltak. És ezért mindegy, milyen a testük, azt az arcodba tolják. Az extrovertált túl közel jön, túl sokat mutat; az introvertált túl távol marad, túl rejtõzködõ. Az extrovertált sokszor - épp azért, mert az energiáit kifelé, a külvilág felé koncentrálja - nem törõdik túl sokat magával (pl. az egészségével, az étkezésével), mert képtelen eléggé önmagára figyelni, az energiáit megfelelõ módon önmagára irányítani, mert azt kifelé sugározza. Az introvertált hajlamosabb arra, hogy hipochonder legyen vagy fitnessfüggõ, önmagával örökké elégedetlen - azért teszi ezt, mert túlságosan is önmagára, befelé figyel, ezért sokkal inkább tisztában van önmagával (és a hibáival), mint egy extrovertált.
Szerintem, mivel introvertált vagy, egyszerûen nem érted, hogy nem képes valaki ennyire észrevenni magát, ennyire visszafogni magát, ennyire kontrollálni magát. Nem akarom védeni õket, de azt hiszem, ebben az extrovertált beállítottságuk is ludas. Velük szemben egy introvertált, aki rejtõzködik, szinte láthatatlanná válik. Akár kövér, akár sovány, beleolvad a háttérbe. Nem okoz zavart, mert észre sem veszed, hogy ott van. http://www.imdb.com/title/tt0075932/ - talán ez a film volt az, ami a leginkább erre helyezte a hangsúlyt. Meg egy kicsit az Amelie.
offtopic
mandulavirág 2012 szept. 28. - 12:37:14 Előzmény mandulavirág
Mondok is rá egy példát - lefogadom, hogy számodra Tóth Vera és Tóth Gabi egyaránt ellenszenves; és azt is gondolom, hogy nem csupán a megasztárban zsürizõ Somamamagésa és Falusi Mariann, hanem az X-faktoros Keresztes Ildikó is visszataszító. Persze lehet, hogy tévedek; de ha mégis így lenne, akkor gondolj bele - vajon mi zavar az említett hölgyekben? Nem annyira a súlyuk, mint inkább az allûrjeik, a túlzóan drabális fellépésük, ami miatt akkor is trampli benyomását keltik, ha egyébként az alakjuk kifogástalan.
offtopic
mandulavirág 2012 szept. 28. - 11:00:20
""kövér vagyok, de jó fej" attitüdöt utálom, amikor a túlsúly valami pozitívumként jelenik meg."
Ha logikusan végiggondolod, ez a mondat ellentmondás. A "kövér vagyok, DE jófej." mondatban a kövérség nem pozitívum, hanem leküzdendõ hátrány. Jófej vagyok, annak ellenére, annak dacára, hogy kövér. A kövérséget mint pozitívumot Rákosi fogalmazta meg, imígyen: aki kövér, vidámabb, joviálisabb; a sovány emberek (mint Rajk) zordabbak, mogorvábbak, kedvetlenebbek. Ez természetesen nem igaz; de az ellenkezõje sem igaz (mármint hogy aki kövér, annak bármiféle agyi defektusa volna). Pl. Molnár Piroska messze a legtöbbet foglalkoztatottabb színésznõ a saját korosztályában. Miért pont õ kell mindenhová? Miért pont õt hívják? Vagy ott van Elek Feri, és nem is sorolom, elképesztõen sok testes, és jó képességû színész, énekes (ld. Pavarotti), akik az istennek se fogynak le. Ha saját magukat nem fogyasztják le valamiért, akkor nyilván te sem tudod lefogyasztani õket. Ha meg nem, akkor kár emészteni magadat rajta. Az meg, hogy el kell viselned a látványukat....hát ezt muszáj neked megtenned, a saját érdekedben. Te fogod magad jobban érezni, ha ez többé nem idegesít.
Azon kívül leírok két példát, hogy férfiak miképp csúsznak bele a "súlyelvárás" gödrébe. Ismertem egy srácot, aki meglehetõsen jóképû és népszerû volt; de valamiért hagyta magát rábeszélni, hogy vegyen el egy széparcú, te testes lányt. A srác belement a házasságba, de a a lányt mégis túlsúlyosnak találta. A lány lefogyott, mert ez lett az életcélja; õ meg elhízott és azóta is kövér.
Vagy a másik: olvastam Hugo Hartungot, aki eléggé hangsúlyozza, hogy a karcsú, légies lányok tetszenek neki, és csak õ is el ne hízzon; és a gonosz regényszereplõje kövér. Na és a regénybeli énje miért szakított a barátnõjével? Hát mert az túl sovány lett és a vonásai élesek. (És mert talált egy fiatalabbat, és mert csak).

Nézd, szerintem az általad felsorolt nõk AKKOR SEM lennének neked szimpatikusak, ha 45 kilósak lennének. Egyszerûen nem kedveled õket és kész.
vénasszonyok -nyara 2012 szept. 28. - 07:24:07
Csak tovább görgetjük a témát? Van nekem is olyan ismerõsöm,aki nõgyógyászati mûtét miatt nem tud megbirkózni a súlyproblémájával. Eszembe nem jutna élcelõdni rajta, hiszen ez egy komoly rizikófaktor és minden szempontból egy súlyos hátrány számára.
Én a "kövér vagyok, de jó fej" attitüdöt utálom, amikor a túlsúly valami pozitívumként jelenik meg.
Mint jelen esetben az állatorvosos reklám szélesvásznú asszisztensnõje, vagy a szappanopera állandóan ordibáló boltosnõje. Vagy ide sorolnám még a "Zsírszalonna Duó" két kopasz énekesnõjét, akik rettenetes dalocskákkal arattak sikert, mert az igénytelen közönség poénnak tartotta a térfogatukat. Mintha Deák Bill Gyulát nem a fantasztikus hangja, hanem a csonka végtagja miatt kedvelték volna.
Visszataszító képzõdmény még a maga nemében Somamamadisznó is. Õ is ezt a típust jeleníti meg
offtopic
mandulavirág 2012 szept. 28. - 00:32:08
De azért, tudod - egyrészt örülj, hogy te okosabb vagy, és nem estél bele ilyen kátyúba.
Másrészt - szerintem a nõk legnagyobb részének nem tetszik, ha egy férfi a kövér nõket szidja. Mert a nõk legnagyobb része aggódik kicsit a súlya miatt (akár van oka rá, akár nem). Ezért szerintem a nõk legnagyobb része a kövér nõ pártját fogja fogni egy férfi gúnyolódásával szemben. (Akár kimondja, akár csak mosolyog). Mert ez picit olyan, mintha õt aláznák meg (akár van rá ok, akár nem).
offtopic
mandulavirág 2012 szept. 28. - 00:21:28
"Beszéljünk inkább egy fejlettebb intelligenciáról, a magyar vizslákról!"
offtopic
_goldie_ 2012 szept. 27. - 22:08:32
kínrím Barnabáshoz
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 szept. 27. - 18:25:42
Szép vers. Ady melyik ciklusából való? Talán Lédához írta?
Összes hozzászólás