Személy

Henry Hathaway

rendező, producer

Hozzászólások

danek87 júl. 21. 10:28:21 Előzmény danek87
Na úgy látom hiába várok rá,így mivel nincs külön adatlapja ideírom róla a véleményem: Tetszett,hogy a forgatókönyv ügyesen használja fel a főszereplő hátrányos (vak) helyzetét, ami miatt kénytelen egyéb érzékszerveire hagyatkoznia a rejtély felgöngyölítéséhez.Egy egészséges látó ember nem is gondolná, hogy bizonyos parfümillat vagy hanglejtés mennyi nyomra utalhat.. Ehhez köthetően vannak egész feszült képkockák és helyzet szituációk.Emellett az oldott humor is megjelenik,mikor az inas egy követős jelenetnél comic relief karakterré lép elő de egyáltalán nem billen el a vígjáték felé a stílus ,csupán mosolyra csaló pillanatokat okoz néhány megmozdulása.Van egy whodunit jellege az egésznek,mivel a leírásban említett bűnszövetkezet tagjai (a hangjukat leszámítva) a néző elől is végig rejtve vannak.

Két kedvenc jelenetet emelnék ki:az egyik,amikor

SPÍLER:

a főszereplő magát látónak tettetve flipperezés közben vár egy titokzatos alakra a pub-ban, illetve a Reszkessetek betörők-szerű de komoly hangvételű végjáték, amikor pedig a leleményességét csodálhatjuk meg egy izgalmas macska-egér játékban.


SPÍLER VÉGE

Nekem 7/10 de újranézéssel elképzelhető,hogy feljebb kúszik.
danek87 márc. 07. 14:42:12
A "23 Paces to Baker Street" -et nem látom a filmjei között,fel tudnátok tenni (adminok)?! Rear Window+Wait Until Dark hibridje,egész érdekfeszítő nyomozós szállal...
feketevipera 2011 szept. 01. - 22:26:52
Hathaway elsõsorban a "könnyedebb" mûfajokban alkotó amerikai rendezõ volt, ezekrõl is vált ismertté. 1898. március 13-án, Sacramentóban született, Henri Leonard de Fiennes néven, és az anyja révén állítólag némi magyar vér is csörgedezett az ereiben. A 20-as évek közepétõl segédkezett filmek készítésében. A 30-as években kezdett némi hírnévre szert tenni, a 40-es évektõl kezdve pedig jó néhány film noirt forgatott (ezek közül talán az 1953-as Niagara a leghíresebb). A 60-as években gyakran visszatért a westernhez, többek között John Wayne-nel is készített párat, de az õ nevéhez fûzõdik a Nevada Smith, amelynek címszerepét Steve Mcqueen játszotta. 1974-ben felhagyott a filmezéssel, s 1985. február 11-én halt meg, Hollywoodban.