Személy

Omar Sosa

előadó, zeneszerző
Omar Sosa az egyik legsokoldalúbb jazz-művésze napjainknak: zeneszerző, producer, zongorista, ütőjátékos, és zenekarvezető. Különféle népek zenéjét és elektronikus elemet olvaszt egybe afro-kubai gyökereiből táplálkozó játékában, egy friss és eredeti, városi hangot megszólaltatva - mindezt a latin jazz szívével.

A színpadon Sosa egy karizmatikus figura, társzenészeit dinamikus játéka és improvizációkon alapuló zenei beállítottsága inspirálja, mely tele van nyers érzelmi erővel és humorral. Sosa épp így érinti meg közönségét is, s kórusba csalja őket, fokozva a spontaneitás és összeköttetés érzését.

Omar Sosa zenéje egyedülálló stílus az afro-kubai jazzben. Miközben az afrikai diaszpóra népi hagyományából merít, olyan felfedezői megközelítésből szemlél - mely sosem hagyja, hogy a hűség szabadságvágyának útjába álljon. A jazz és az afro-karibi ritmusok örömteli keverékét ontja magából, egyesítve a zongora belsejébe való "ütős betöréssel" és egy sor elektronikus hatással, melyeket ihletett és szenvedélyes játéka csal elő a billentyűk közül. A tempói könnyedek, hangulatai szabadon váltakoznak. Sosa élvezettel veti magát a latin jazz ellenállhatatlan ritmusaiba, mialatt kísérletező lökéseivel ugrásra készen tartja hallgatóit.

Hozzászólások