Színház

A kis herceg

zenés mesejáték, 1 felvonás, 60 perc, magyar, 2017., 6 - 13 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Megszelídíteni olyasmi, amit nagyon is elfelejtettek az emberek. Azt jelenti: kapcsolatokat teremteni."
Antoine de Saint-Exupéry legendás műve, amely sokakat röpített el egy olyan bolygóközi utazásra, ahol az állomások nem távoli galaxisok, hanem az emberi természet különböző végpontjai.Az alkotók sem kívánnak egyebet, mint olyan expedícióra invitálni a gyerekeket és a felnőtteket, ahol megbizonyosodhatnak arról, hogy a valós és fontos dolgok a szem elől rejtve maradnak.

80 millió kiadott példánnyal ez a világ egyik legolvasottabb könyve. Szerintünk nem lehet elégszer feldolgozni, mint ahogy akárhányszor olvassuk más-más élethelyzetben még nekünk felnőtteknek is mindig újabb és újabb igazságot fed fel.
Ennél fogva számos idézet vált belőle híressé, de számunkra az egyik legfontosabb, hogy “Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan” – ismételte ezt a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
A mai világban ez még fontosabb, mint eddig. Szeretnénk kicsit más nézőpontot adni, a gyerekek szemszögéből egy hozzájuk közel álló módon megmutatni a fontos emberi értékeket és egyben inspirálni őket a műben rejlő gondolatok megszívlelésére és gyakorlására.

 

A(z) Dramatic Art és Vidám Színpad előadása

Stáblista:

Hozzászólások