Színház

A kutya különös esete az éjszakában

előadás, 2022., 12 éves kortól

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Ifjúsági előadás.

Christopher Boone semmiképpen sem egy átlagos tizenötéves. Ha találkoznánk vele, valószínűleg azt gondolnánk, hogy egyáltalán nem normális. Hiszen milyen normális gyerek tudja fejből a prímszámokat 7507-ig, tesz emelt szintű vizsgát matekból úgy, hogy közben kisegítő iskolába jár, és milyen normális gyerek hurcol a zsebében mindenhová egy patkányt vagy veri a fejét a földhöz, ha túl sok inger éri egyszerre?

Itt van még néhány Christopher viselkedési problémái közül:

Sokáig nem szól az emberekhez.*
Nem szereti, ha hozzáérnek.
Visít, ha dühös vagy zavart.
Nem szeret nagyon kis helyeken együtt lenni másokkal.
Nem szereti a sárga vagy barna dolgokat és nem hajlandó megérinteni a sárga vagy barna dolgokat.
Nem mosolyog.
Megüt másokat.
Ez nem egy átlagos történet, hiszen Christopher a hőse. A küldetése pedig kinyomozni, hogy ki ölte meg hidegvérrel Wellingtont, a szomszéd kutyáját. Izgalmas kihívás ez egy olyan fiúnak, aki egyedül még nem járt sehol, csak az utcában, ahol lakik.

Mark Haddon angol író díjnyertes regényéből – ami egyszerre szól fiataloknak és felnőtteknek is –, Simon Stephens készített színpadi adaptációt a londoni Nemzeti Színház számára. A történet különlegessége, hogy főhőse valószínűleg autizmus spektrumzavarral él, és mivel a történetet ő meséli el (nem pedig valaki más írja le őt), vele együtt élhetjük át, milyen különbözni az átlagostól, kívülállónak lenni, és milyen egy meglepő és leleplező szemszögből látni a világot.

 

A(z) Budaörsi Latinovits Színház előadása

Bemutató időpontja:

2022. november 18., Budaörsi Latinovits Színház

Stáblista:

Szereplők

Christopher
Ed, Christopher apja
Judy, Christopher anyja

Hozzászólások