Színház

A suszter manói

bábelőadás, 20 perc, 2015., 3 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Baráti Ilona vagyok, 1950-ben születtem. 40 éven át óvónő voltam, négy éve nyugdíjba mentem. Nagykovácsiban élek van két felnőtt gyerekem és két unokám.

Különös ajándéka az életnek óvónőként élni. Egy emberöltő telt el észrevétlen, mert minden nap friss, kíváncsi szemek vártak rám, hívtak különös kalandokba. Nyugdíjba mentem, mert "kijártam" az óvodát. Megtanultam észre venni, belenézni abba a tükörbe, amit csak ők, óvodások tudnak tartani nekünk, felnőtteknek. Most tarsolyomban ezzel a tudással indulok tovább az utamon, járom az országot, megyek amerre ajtó, ablak nyílik, mesélek gyerekeknek, felnőtteknek"

Búzavirág Bábszínház
"Népmeséket mondok óvodásoknak, miközben bábbal, kendővel, énekkel, furulyával igyekszem életre kelteni a hallottakat, hogy segítsem megtörténni a csodát: "Egyszer volt, hol nem volt..."

A mesék nincsenek dramatizálva, feldolgozva, átdolgozva, aktualizálva. Eredeti magyar népmesék,vagy szöveghű fordítások.

A bábok gyapjúból, filcből, vászonból és selyemből készülnek. A díszlet évek óta gyűjtögetett kavicsok, ágak-bogak, termések.

A bábszínház atmoszféráját a gyerekek figyelme adja, amit nem látványos, harsány eszközökkel kívánok megteremteni, hanem csendes, derűs komolysággal.?

A(z) Hátsó Kapu előadása

Hozzászólások