Színház

Bóbita

előadás, magyar, 2014., 3 - 99 éves kor között

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Bóbita elvesztette a versét és szeretne visszakerülni az otthonába. Ha elég ügyes pillangó, gomba, kishal vagy, segíthetsz neki megtalálni a hazavezető utat.

Az előadás a Small Size Big Citizens Európai Uniós pályázat keretein belül jött létre.

A(z) Kolibri Fészek előadása

Bemutató időpontja:

2014. április 5., Kolibri Fészek

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

10/10
FElepHánt 2014 máj. 12. - 14:07:45 10/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu
BÓBITA Szívós Károly - Török Ágnes Kolibri Fészek

Bóbita elvesztette versét, eltévedt az erdõben. Az érkezõ kisközönséget kéri, segítsen neki hazatalálni. A gyermekek párnái jelzik pillangó, gomba, kishal, felhõ, hullám-voltukat, mely a játék folyamán aktív szereplõvé teszi õket.
Két házikó-oszlop között karcsú ív feszül, a mesefigurák ezen bukkannak fel, a háttérzenét, alkalmatos gesztusokkal, egy szál csellón maga Novák János prezentálja. Száz motívum, ezer ötlet, minden szituáció megkapja az invenciózus zenei támogatást.
Bóbita bájos koreográfiával Török Ágnes magyar hangján szólal meg, a többi szereplõt a rendezõ Szívós Károly kelti életre.
És hullámzik a víztükör, szálldosnak a felhõk, bólogat a gomba, utat mutat a röpködõ pillangó. Észre se veszik a gyerekek, máris eleven alkotói lesznek a darabnak, a felnõttek meg ájult csodálattal, kicsit irigy büszkeséggel követik az eseményeket. Weöres Sándor tündér-mondókái, bûvös ritmusú versei mesés atmoszférát teremtenek, sokat ismerünk, még több belénk dobban. Minden gyermekverse a legkomolyabb tiszta zene, a többi pedig egytõl egyig egy gyermeklekû varázsló csodatette.
Hallgattuk a Kalákával, motyogtuk ábrándos estéken, dúdoltuk a kiságy fölött, most meg a kicsinyek oldalvizén lopózva, tágra nyílt szívvel éljük át újra.
Jöjjenek hát a három évesektõl a dédikig, lelkes kismamákkal és szerencsés kísérõkkel, jöjjenek a Kolibribe, Weöressel Bóbitázni a Félszekben!