Színház

Csipkerózsika

zenés mesejáték, 60 perc, 2022., 4 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A királyi pár legnagyobb boldogtalansága, hogy nincs gyermekük. Tudós tündérek szorgoskodnak körülöttük, hogy orvosolják a problémát. Végül az igazmondó Nadragulya tündér jósolja meg az örömteli eseményt: leányuk fog születni. Ám nem tudja befejezni a gyermekre és a birodalomra váró, sötét jövőt előrejelző mondandóját. Vajon akarjuk-e tudni a jövőt? És ha megtudjuk, van-e jogunk elhallgatni?
Csipkerózsika száz évet álmodik végig, megküzd a sárkánnyal, társra talál, és nemcsak felnő, hanem küzdelmesen, mégis szeretetben éli végig álombéli életét. E száz év a színpadon az opera műfajában jelenik meg, a felvonás földi világon túliságát erősítve. De mi történik a századik évben, mikor Győző királyfi a valóságban is megjelenik, és felébreszti Rózsát?

A történet az igazság és hazugság, az álom és valóság kettősségéről gondolkodik nézőivel együtt. Mi a következménye e határok átlépésének? Hogyan teremthetünk rendet a változó világban, ahol a képzelet éppúgy része a valóságnak, mint ahogy a hazugság az igazságnak?

 

A(z) Vaskakas Bábszínház előadása

Bemutató időpontja:

2022. október 2., Vaskakas Bábszínház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások