Színház

Első puszi - Nulladik szerelem

zenés bábjáték, magyar, 2016., 3 - 12 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Történetünk utazás az első - vagyis nulladik - szerelmek idejébe, az óvodáskorba. Abba az életkorba utazunk, amikor még minden varázslat. Minden hang zene, minden szó költészet, minden firka fontos üzenet, minden mozdulat egy életre szól. Az óvodáskor az örökké tartó pillanatok kora.

A mesék és a csodák olyan hétköznapi dolgokból nőnek ki, mint egy homokozóban felejtett műanyag lapát, vagy egy levesbe pottyant hajszál.

Az óvodai szerelem életünk első nagy drámája. A dráma feszültségét a gyermeki fantázia és játékkedv végtelen hajlékonysága oldja fel. Minden kisfiú szuperhős, és minden kislány királylány lesz, imponálni akar szíve választottjának.

A minimalista tárgybábokkal, élő szereplőkkel, valamint hagyományos hangszerekkel és rengeteg zajkeltő eszközzel előadott játék különleges atmoszférát teremt, minél többet bízva a gyermeki fantáziára.

Az 1979-es születésű pécsi származású énektanári végzettségű Takáts Eszter 1999 óta gazdagítja a magyar dalszerzők és előadók táborát. Pontosan kilenc év telt el azóta, hogy az énekes megjelentette első albumát. Szövegei arcba és fülbe mászóak, ugyanannyira illenek irodalmi, mint popzenei körökbe. Hangja egyedi, erős és tiszta, senkiéhez nem hasonlítható, ezért is használja változatos műfajokban, tágítva saját határait. Már kisgyermekként felfedezték tehetségét, ezért már korán kórustaggá vált, szólistaként is szerepelhetett altos hangja ellenére. Később megmártózott a népdaléneklésben is, majd önálló dalokkal, folkos, és jazzes elemeket vegyítve saját műfajt teremtett."

A(z) Kontakt Kert Színház és Kertmozi előadása

Stáblista:

Hozzászólások