Színház

Hókirálynő

mesejáték, 1 felvonás, 2018., 6 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kei és Gerda a két kis árva, vidáman játszanak a jó meleg padlásszobában, ahol a Nagymama csodálatos rózsafája nyílik télvíz idején. Barátjuk, a Mesemondó meglátogatja őket. Egy idegen kopogtat az ajtón, hogy megvásárolja tőlük a rózsafát. A Nagymama elküldi, s a hirtelen kerekedett hóviharból egyszer csak a Hókirálynő lép a szobába...

A bátor kisfiú megcsókolja őt, s szíve jéggé dermed. Gerda elhatározza, hogy kiszabadítja testvérét a királynő rabságából.

Vándorlása során IX. Kelemen palotájába téved, ahonnan a hercegi pár és a Mesemondó segítségével sikerül elmenekülnie a gonosz Tanácsnok és az álnok király elől.

Sajnos, nem jut messzire, mert a közeli rablótanya lakói felfedezik az aranyhintót, s elfogják a Gerdát. A rablókislány hosszas könyörgés után elengedi őt, és a rénszarvassal együtt eljut a hó és a jég birodalmába. A jégpalotában megtalálja Keit, aki már egészen jéggé fagyott. Miután megcsókolja, a kisfiú szíve felmelegszik, s visszatér belé az élet.

A búslakodó Nagymama legnagyobb örömére hazatérnek, s a varázslatos rózsák újra kivirulnak. A Hókirálynő és a Tanácsnoka megszégyenülve menekülnek, mert a szeretet minden gonoszságot legyőz.

A(z) Hókirálynő Meseszínpad előadása

Hozzászólások