Színház

Nyuszi ül a hóban

előadás, magyar, 2004., 4 - 10 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zenés gyerekműsor ovisoknak és kisiskolásoknak, amelyben a gyerekek a műsor harmadik szereplőjévé válnak, hiszen végig részt vehetnek, énekelhetnek, táncolhatnak, játszhatnak a két főszereplővel.

A történet szerint Zsurzs Kati, aki vendégül látja a gyerekeket, elhívta egyik ismerősét is, Ifjabb Nagyrépási Orrángató Ugrancsot, akinek ma lenne a szülinapja, de a buta nyúl tönkreteszi a neki készített ajándékot, egy gyönyörű kalendáriumot. Így annak lapjai összekeveredtek, ráadásul Ugrancs még össze is firkálta azokat, mondván, hogy minden nap az ő névnapja, és különben is mindig Húsvét van, bármit is ünnepelünk.

A gyerekek segítségével megpróbáljuk rendbe szedni a naptár lapjait, és közben elmagyarázzuk a nyuszinak, hogy mi emberek mit és hogyan ünneplünk, ha névnap, születésnap van, vagy Mikuláskor, Luca-napján, karácsonykor, Szilveszterkor, Anyák napján, esetleg Valentin-napon és természetesen Húsvétkor.

Eljátsszuk, milyen egy lakodalom, és arról is mesélünk a nyuszinak, hogy a hétköznapjainkat is ünneppé varázsolhatjuk, ha például elmegyünk színházba.

A(z) Vörösmarty Színház előadása

Bemutató időpontja:

2004. január 9., Vörösmarty Színház

Stáblista:

Hozzászólások