Színház

Rap City

előadás, magyar, 2006., 14 - 18 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A rap-kultúra mára alapvetően átszövi mindennapjainkat, és mint ilyen, különböző társ-művészeti ágakra is kihatással van. A zenés és táncszínház absztrakt történetmesélő lehetőségei izgalmas terepet biztosítanak a valahol a próza és a zene között elhelyezkedő, underground gyökerű, rap számára a műfaj kereteinek tágítására. A rap és a színház kapcsolata kölcsönös megtermékenyítést jelent a másik számára: a rap esetében ez tartalmi kihívás, a színházi rész felől pedig egy formai ösztönző erő.
Az úttörő színházi kezdeményezés bemutatását vállalja magára a fiatal tehetségekből álló új társulat, a "RapSzínHáz".
A társulat első produkciója, a "Rap City" című előadás a dramatizált sors- és élethelyzetek hiteles bemutatásával, a modern táncszínház elemeivel és populáris dallamokkal igyekszik a középiskolás, 14-18 éves korosztály számára megmutatni: hogyan élhetjük meg legtisztábban a mindennapok nehéz helyzeteit, útkereséseinket.
A darab hangulatát egy kerettörténet adja meg, formájában "színház a színházban".
Egy fiút holtan találnak a társai egy külvárosi gettó graffitijai-nek tövében. A halál oka egy a kábítószer fogyasztás közben, önkontrolját vesztett ember felelőtlen viselkedése. Az áldozat barátai tudják, hogy ki a felelős, és bosszút akarnak állni. Ám ott van közöttük, egy sok vihart megélt srác, aki óva inti a többieket a meggondolatlan lincseléstől. Vitába száll azokkal, akik nem akarnak felhagynia a bosszúval, és mint "mesélő" bevonja a fiatalokat egy rögtönzött játékba: Így elevenítenek meg egy legendát egy képzeletbeli városról, "Rap City"-ről, amelynek a "hivatalos" kultúrája a rap, és a város uráról, aki biztosítja a város lakói számára a tökéletes illúzióját, mindannak, amit egy szimbólum adhat a külváros reményt vesztett fiataljainak.

A(z) RapSzínHáz előadása

Bemutató időpontja:

2006. június 13., RapSzínHáz

Stáblista:

Hozzászólások