Színház

Stop! Állj meg és nézz meg!

bábjáték, 3 - 10 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Az előadás teljes címe: STOP, állj meg és nézz! Azért adtam ezt a címet, mert egy különleges szabadtéri előadást szerettem volna készíteni. Nem egy hangos, dobokkal, kiabálással csalogatót, hanem egy intim, kedves, érzelemben gazdag játékot azoknak, akik érzékenyek a finomságokra, akik oda tudnak figyelni egy másfajta megjelenésre, közlési módra. Azoknak, akik pár percre meg tudnak állni egy ilyen szabadtéri előadás mellett, elfelejtve a rohanást, a minden napi gondokat...
Nem akartam hosszú előadást készíteni, mert tapasztalatom szerint a közönség körülbelül 20 percet tud figyelni a szöveg nélküli előadásokra. Egy etűdsorozatot építettem azért, hogy bármikor be lehessen kapcsolódni a játékba, a bábok technikáját is változtattam azért, hogy az egész előadás érdekes legyen.
Olyan bábtechnikát választottam, mely szakmai berkekben is jelenleg egyedülállónak tekinthető. Persze már nehéz újat kitalálni, de mivel a figurákat magam készítettem, saját tudásomra és tehetségemre, bizonyos, hogy teljes mértékben egyedi megoldásokat találtam és használtam. A speciális bábtechnika azóta sok helyen ismerté vált, számos bábost, előadót inspirált hasonló kicsi figurák elkészítésére.
Sokáig csak szabadtéri programokban léptem fel ezzel az előadással, de később elkezdtem intimebb színházi környezetben is játszani. Az előadás ugyanaz, de a hatás mégis más. Amíg a szabadtéren a közönség nem mindig az elején kezdi el nézni az előadást, a zárt színházi térben a közönség a teljes előadás építkezését, harmóniáját és részletgazdagságát fedezheti fel. A világítás használata még varázslatosabbá teszi a bábok életét."

A(z) Mikropódium Családi Bábszínház előadása

Hozzászólások