Színház

Théba

előadás, 2022., 14 - 19 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Osztálytermi színházi nevelési előadás.

"Történetünk az ókori Thébában játszódik, valamikor a mitológiai időkben.
Először egy szfinx tartotta rettegésben a várost, majd pusztító dögvész tizedelte a lakosságot. Mindkét csapástól a tragikus sorsú Oidipusz mentette meg Thébát. Oidipusz királyt fiai követték a trónon, azonban ahelyett, hogy felváltva uralkodtak volna, egymásnak rontottak.

Eteoklész nem adta át testvérének a trónt a megegyezett időben, ezért Polüneikész szövetséges seregekkel Thébára támadt, majd egymás kezétől estek el. A lakosság igencsak megsínylette a háborút. Nagy elvárásaik voltak az új uralkodóval, Kreónnal szemben. Kreón király első parancsa: Eteoklész szokás és rend szerint földben nyugodhat, a városra támadó Polüneikészt ellenben tilos eltemetni vagy megsiratni.

Théba előadásunk a Szophoklész drámáiból jól ismert helyzeteket dolgozza fel. Célunk, hogy az előadásban kibontakozó konfliktusok miértjén gondolkozzunk együtt a résztvevő fiatalokkal, és körüljárjuk azokat a krízishelyzeteket, amelyeket végigélnek a történet szereplői: Oidipusz, Iokaszté, Antigoné, Iszméné, Kreón és Haimón."

Színházi nevelési alkotótársak: Bethlenfalvy Ádám és Cziboly Ádám

Látványtervező: Mihály-Geresdi Zsófia

Játsszák: Edelényi Vivien, Horváth Julianna, Takács Dániel, Varga Nikolett

Bemutató időpontja:

2022. március 2.,

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások