Színház

Varázserdő meséi

zenés mesejáték, magyar, 2014., 3 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Viri varázsoló Manó a természet és az erdők védelmezője, az erdei tisztáshoz érkezik, ahol körül néz, hogy minden rendben van-e a reá bízott erdőben? Különös egy erdő ez, amiben furcsa dolgok történhetnek mindenkivel, természetesen, ha egy kis varázslat is segít, - mint a legtöbb mesében. A közelben egy takaros udvarházban lakik Kata, akit mindenki csak gőgösnek ismer, mert csak parancsolgat, és minden legényt kigúnyol, aki hozzá közeledik, csak a saját szépsége érdekli, s egyre a mesebeli királyfiról ábrándozik.

A ház gazdasszonya Tűzrőlpattant Panna, akinek csak úgy ég a keze alatt a munka, de nincs párja, akivel legalább pörölhetne. Kérője ugyan akadna, Lusta Jóska személyében, aki favágó lenne, ha nem egész nap a hasát süttetné a tisztáson. Jóska szeretné meghódítani Pannát, így neki ajándékozza egyetlen vagyonát, amit Ő farigcsált egy fabábút, Jancsikát.
A Manó látva jó szándékát varázsolni kezd, és valóságos emberré változtatja a bábút. Ő lesz Szorgalmas János, aki találkozik Katával, és nyomban beleszeret a lány szépségébe. Ám Kata csúnyán kigúnyolja Jánost, aki bánatában elbujdosik, hogy máshol próbáljon szerencsét.
A Manó nem tűri tovább a sok rosszalkodást, és elhatározza, hogy rendet tesz az erdejében.

Furfangos módon Jóskát munkára fogja, majd Katát is megleckézteti, aki belátja, hogy a világon nem a rang és a gazdagság a legfontosabb, hanem a szeretet. Jánost visszahúzza a szíve az erdőbe, és Kata most már boldogan megy feleségül hozzá. Ezek után kezdődhet egy varázslatos dáridó, ahol mindenki a maga párjával táncol a vidám lakodalomban!

A(z) Gózon Gyula Kamaraszínház előadása

Stáblista:

Szereplők

Viri varázsló Manó
Gőgös Kata
Szorgalmas János
Tűzrőlpattant Panna

Alkotók

Hozzászólások