Színház

7 fő bűn

táncelőadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Az emberi életet - a "valóság misztériumát" - ősi törvényekben írt szabályok, a 7 fő bűn és a 7 mennyei erény kormányozza. Ezt a "belső harcot" - az ösztönök és a szellem küzdelmét a lélekért, - szeretnénk előadásunk tematikai centrumává tenni, pontosabban szembesíteni igyekszünk korunkat, magunkat embereket, életünk valóságával. Kultúránk legősibb, évezredes törvénye a Tízparancsolat, amelyből fakadó bűnök és erények dualizmusának - egymás mellé rendelt viszonyának, ha úgy tetszik háborújának minden ember részese a mindennapokban is. Félelmetes és titokzatos erők ősi harca mindez a láthatatlanban. Nélküle semmit se tudnánk a bátorságról, a szenvedélyről, a biztonságról, a félelemről, a békéről, a harmóniáról.

Nézőnket egy közös utazásra invitáljuk, a társulattól megszokott, emelkedett esztétika, harmónia és szépségkeresés, a klasszikus zene világába, a százéves hagyományokon alapuló mozdulatművészet, az emberi mozdulat egy újabb ünnepére.

Bűnök és erények: kevélység (superbia) - alázat (humilitas), fösvénység (avaritia) - adakozás (karitas), bujaság (luxuria) - tisztaság (castitas), irigység (invidia) - jóakaró szeretet (humanitas), torkosság (gula) - mértékletesség, józanság, harag (ira) - szelídség (patientia), jóra való restség (acedia) - jóban való buzgóság (industria)."

A(z) Magyar Mozdulatművészeti Társulat előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások