Színház

A Bajadér

operett, 2 felvonás, magyar, 2009.

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Kálmán Imre reneszánszát éli! Hogy miért oly népszerű a XXI. században? Mert mindmáig érvényes és izgalmas témákkal foglalkozik, zenéjében pedig ma is divatos módon ötvözi a legkülönbözőbb elemeket. A Bajadérban például az egzotikus, indiai dallamokat az amerikai jazzel, a "majdnem" operát a könnyűzenével!

A Kelet, s azon belül India amúgy is elvarázsol, s kalandra csábít valamennyiünket! A Bajadérban a sikeres párizsi színésznő vív szerelmi csatát egy indiai trónörökössel. Kölcsönösen bűvölik egymást, akárcsak a nézőket a mágikus zene, a látvány, a humor, a táncok, s szertartások.

Az újraéledő darab már hatalmas sikert aratott Szentpétervárott! A rendező, KERO és a dramaturg, Kállai István ugyanis az örökösöktől jogot kapott az teljes átdolgozásra, melynek során a táncos-komikus-szubrett vonal megerősödött, Odette és Radjami szerelme pedig valóságos, a XXI. században is átélhető konfliktusokon keresztül bontakozik ki.

Az előadás különleges ünnepe a magyar operett-játszásnak! A közönség kedvencei, a zenés színpad valódi sztárjai lépnek fel benne!

Odette Darimonde szerepében a milánói Scalát és a New York-i Metropolitant is megjárt Miklósa Erika, az opera világában ugyancsak bizonyított Fischl Mónika, s a tehetséges, fiatal primadonna, Lukács Anita látható.

Radjami hercegként Dolhai Attila, Magyarország legismertebb és legnépszerűbb musicalszínésze, illetve a Magyar Állami Operaházban és a Budapesti Operettszínházban egyaránt nagy sikerrel szereplő két tenorista, Vadász Dániel és Dániel Gábor lép színpadra.

A szubrett-táncos-komikusi négyesfogatban az új generáció már sikeres fiataljai és egy legendás, régi nagy páros látható a kettős szereposztásban: Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Oszvald Marika, Csere László/Bódi Barbara, Szabó Dávid, Kékkovács Mara, Peller Károly.

Élő legenda, csillogó motor, varázsos zongora-dráma és nevetés. Minden együtt azért, hogy ez a színjáték itt és most magával ragadja nézőit...

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2009. március 20., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Hozzászólások

2/10
bogotizsolt 2014 szept. 21. - 16:07:02 2/10
Csak mazohistáknak!
1/10
tutub 2014 márc. 14. - 04:50:13 1/10
Ennek a gárdának kár Kálmánhoz nyúlnia... Ennél rosszabb már csak a Csárdáskirálynõ lett. Alig van igazán jó énekes benne, és még azt is elcseszi a rendezés meg a jelmezek...
10/10
nuussi 2010 febr. 16. - 15:51:10 10/10
Nekem nagyon tetszett, Dolhai Attila és Kerényi Miklós Máté nagyon jók benne. Imádom õket. :) De a többiekre sincs panasz.