Színház

A diótörő

színházi közvetítés, 180 perc, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Karmester: Pavel Klinichev

Stahlbaum tanácsos: Alexander Fadeyechev
Stahlbaum tanácsosné: Maria Zharkova
Marika, a lányuk (Mária hercegnő): Anna Nikulina
Feri, az öccse: Anastasia Shilova
Drosselmeyer, Marika és Feri keresztapja: Andrei Merkuriev
Diótörőherceg: Denis Rodkin
Az egérkirály: Vitaly Biktimirov
Harlequin: Denis Medvedev
Columbine: Margarita Shrainer
Démonok: Tatiana Lazareva, Anton Savichev
Spanyol tánc: Elizaveta Kruteleva, Artur Mkrtchyan
Indiai tánc: Anna Rebetskaya, Alexander Voytyuk
Kínai tánc: Svetlana Pavlova, Yegor Sharkov
Orosz tánc: Anna Leonova, Alexander Vodopetov
Francia tánc: Vlsdislav Kozlov, Maria Vinogradova
Rózsakeringő: Karim Abdullin, Ivan Alexeyev, Klim Efimov, Dmitry Efremov, Nikita Kapustin, Angelina Karpova, Nelli Kobakhidze, Mikhail Kryuchkov, Olga Marchenkova, Anastasia Meskova, Anna Okuneva, Anastasia Shilova

A Bolsoj Balett élőben tér vissza a mozivászonra 2015-ben immáron hatodik alkalommal, különleges, gazdag és sokszínű repertoárral, mely során olyan klasszikusokat mutatunk be, mint a Giselle, a Spartacus vagy A diótörő.

A kifejezetten széles vászonra készült, HD-minőségben, tíz kamerával rögzített Bolsoj Balett-közvetítések és felvételek egyedi alkalmat nyújtanak a közönség számára, hogy példátlan közelségből figyelhessék meg a művészeket és benézhessenek a színfalak mögé, ahol a világ legismertebb balett társulatának titkait ismerhetik meg.

Történet:

Karácsony este Marika keresztapja különös ajándékot ad a kislánynak: egy fából készült diótörőt, melynek férfi alakja van. A karácsonyi ünnepség után, mikor éjfélt üt az óra, valamennyi játék megelevenedik a gyerekszobában. A diótörő embernagyságúra nő és élére áll a tíz kis katona csapatának, hogy Marika segítségére siessenek, akit az Egérkirály és egérhadserege tart félelemben.

Az E. T. A. Hoffmann történetén alapuló A diótörő egyike a világ legismertebb klasszikusainak. Csajkovszkij feledhetetlen zenéjével, a lebilincselő díszleteknek és jelmezeknek köszönhetően ez a gyönyörű mese a szerelem, az erő és a gonosz örökérvényű témáit járja körül.

Yurij Grigorovics a Bolshoi számára készített koreográfiája tele van romantikával és az ideális szerelemre tett filozófiai utalásokkal. A Bolshoi kiváló táncosainak mesteri interpretációjában az egész családot elvarázsolja majd a karácsonyi időszakban, bizonyságul arra, hogy senki nem lehet sem túl fiatal, sem túl idős ahhoz, hogy A diótörő története magával ragadja.

A(z) Uránia Nemzeti Filmszínház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások