Színház

A Gulag virágai

előadás, magyar, 2016.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Gulag virágai

Versek, novellák, történetek, dalok, szomorúak és vidámak még a világ legborzalmasabb helyein is születnek. Ilyen hely volt Gulag, amely az ártatlan milliókat ? köztük sok százezer magyart is elnyelő és megsemmisítő ? szovjet munkatáborok gyűjtőneve. A táborokban született művészeti alkotásokat nevezi Hobo a "Gulag virágainak".

Az előadás a második világháborúban a szovjetek által megszállt területen született fiú történetén és sorsán keresztül mutatja be a Gulag életének egy szeletét: az 1960-as években járunk, Brezsnyev idejében. A Perm-36-os lágerben november 7-i ünnepségre készülnek. A rabokat felszólítják: szereplőként vagy szerzőként vegyenek részt a műsorban. Vagyis éltessék azt a rendszert, amely őket rabságban tartja ? hátborzongató abszurditás. A kultúrfelelős és a tangóharmonikás egy barakkban tartja a szereplőválogatást, és itt folyik a beérkezett írások felolvasása, szelektálása, és szól a zene. Végül a díszelőadás is itt kezdődik el.
És megjelenik majd a színen a világtörténelem egyik tömeggyilkosa, Lenin is. Üvegkoporsójából lép elénk, hogy kinevethessük.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. november 12., Nemzeti Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

kintornas 2020 júl. 31. - 10:51:09
Oszt Patás Ördöggel közösülő párttitkárnő van-e benne?